Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 100
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
m tabal: lepsze niż hummus (i słowo o pożytkach z przypalania)

Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po polsku? Lektura On Food and Cooking. The Science and Lore of the Kitchen Harolda McGee to dla kuchennego geeka radosc poznawcza w stanie czystym. To jedna z tych rzadkich sytuacji, kiedy scislowcy zaczynaja tesknic za opowiesciami, a humanisci przypominaja sobie, ze to slowo nie jest synonimem dla lebiegi z matematyki - bo taki na przyklad...
Przepisy z bloga
Czasem trzeba lzej. Zwlaszcza po czasie tak intensywnym, ze... ⇖ 887
Ze wszystkich kuchennych wynalazkow, utensyliow, przyborow... ⇖ 1008
Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po... ⇖ 948
Po calym dniu wloczenia sie po Neapolu, dniu wypelnionym... ⇖ 1041
Miasto szalone. Takie, w ktorym zakochuje sie czlowiek od... ⇖ 1113
Bo nie wiem, czy wiecie, ze najnowsze trendy foodiesowego... ⇖ 2541
"Cienki szparag sie uczynil z grubej i nadetej dyni" - ten... ⇖ 825
Raz do roku, w wigilie, na wiele naszych stolow trafia... ⇖ 1280
Kiedy w Austrii po raz pierwszy uslyszalem o tamtejszym... ⇖ 977
Nie pierwszy plan, na ktorym pachole w czerwonym kaszkiecie... ⇖ 983
Znacie niejaka Vani Hari? Tworczosc tej pani, znanej w USA... ⇖ 846
Mialem ci ja zawsze takie prowincjonalne marzenie. Żeby... ⇖ 860
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417