m tabal: lepsze niż hummus (i słowo o pożytkach z przypalania)

Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po polsku? Lektura On Food and Cooking. The Science and Lore of the Kitchen Harolda McGee to dla kuchennego geeka radosc poznawcza w stanie czystym. To jedna z tych rzadkich sytuacji, kiedy scislowcy zaczynaja tesknic za opowiesciami, a humanisci przypominaja sobie, ze to slowo nie jest synonimem dla lebiegi z matematyki - bo taki na przyklad...
Najnowsze przepisy
Pomidory to warzywo, które od pokoleń towarzyszy nam w... ⇖ 14
Gdy pierwszy raz spróbowałem wietnamskich sajgonek... ⇖ 15
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Czasem trzeba lzej. Zwlaszcza po czasie tak intensywnym, ze... ⇖ 919
Ze wszystkich kuchennych wynalazkow, utensyliow, przyborow... ⇖ 1045
Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po... ⇖ 986
Po calym dniu wloczenia sie po Neapolu, dniu wypelnionym... ⇖ 1074
Miasto szalone. Takie, w ktorym zakochuje sie czlowiek od... ⇖ 1162
Bo nie wiem, czy wiecie, ze najnowsze trendy foodiesowego... ⇖ 2591
"Cienki szparag sie uczynil z grubej i nadetej dyni" - ten... ⇖ 856
Raz do roku, w wigilie, na wiele naszych stolow trafia... ⇖ 1329
Kiedy w Austrii po raz pierwszy uslyszalem o tamtejszym... ⇖ 1016
Nie pierwszy plan, na ktorym pachole w czerwonym kaszkiecie... ⇖ 1024
Znacie niejaka Vani Hari? Tworczosc tej pani, znanej w USA... ⇖ 883
Mialem ci ja zawsze takie prowincjonalne marzenie. Żeby... ⇖ 900
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204