Najnowsze przepisy
Nalewka z czarnej porzeczki to jedna z najlepszych moim... ⇖ 10
Sałatka ziemniaczana z boczkiem, ogórkiem kiszonym,... ⇖ 18
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem... ⇖ 21
Lato w pełni, więc jest to idealna pora na wykorzystanie... ⇖ 22
Cześć Kochani, dziś przychodzę do Was z przepisem na... ⇖ 49
Przepis na lekki i orzeźwiający deser z kiwi, który nie... ⇖ 24
m tabal: lepsze niż hummus (i słowo o pożytkach z przypalania)

Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po polsku? Lektura On Food and Cooking. The Science and Lore of the Kitchen Harolda McGee to dla kuchennego geeka radosc poznawcza w stanie czystym. To jedna z tych rzadkich sytuacji, kiedy scislowcy zaczynaja tesknic za opowiesciami, a humanisci przypominaja sobie, ze to slowo nie jest synonimem dla lebiegi z matematyki - bo taki na przyklad...
Przepisy z bloga
Czasem trzeba lzej. Zwlaszcza po czasie tak intensywnym, ze... ⇖ 885
Ze wszystkich kuchennych wynalazkow, utensyliow, przyborow... ⇖ 1008
Jak to mozliwe, ze tej ksiazki nikt jeszcze nie wydal po... ⇖ 944
Po calym dniu wloczenia sie po Neapolu, dniu wypelnionym... ⇖ 1040
Miasto szalone. Takie, w ktorym zakochuje sie czlowiek od... ⇖ 1109
Bo nie wiem, czy wiecie, ze najnowsze trendy foodiesowego... ⇖ 2536
"Cienki szparag sie uczynil z grubej i nadetej dyni" - ten... ⇖ 825
Raz do roku, w wigilie, na wiele naszych stolow trafia... ⇖ 1276
Kiedy w Austrii po raz pierwszy uslyszalem o tamtejszym... ⇖ 974
Nie pierwszy plan, na ktorym pachole w czerwonym kaszkiecie... ⇖ 979
Znacie niejaka Vani Hari? Tworczosc tej pani, znanej w USA... ⇖ 844
Mialem ci ja zawsze takie prowincjonalne marzenie. Żeby... ⇖ 859
Przepisy na czasie
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 668
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 470
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 339
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 319
Jarzynka do obiadu to znakomity sposób na przetwory na... ⇖ 187
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 122