Wszystkie przepisy z bloga :: www.czteryfajery.pl
Skladniki - proporcje na dwie male keksowki 3 szklanki maki... ⇖ 446
Dostalem od Malzonki Mej Aleksandry przepis na ciasto... ⇖ 629
Jak juz opisalem tutaj, Malzonka Ma Aleksandra miewa czasem... ⇖ 606
Sambousa (zwane tez samosa) to jedna z bardziej popularnych... ⇖ 1189
Tahini a wlasciwie tahina jest produktem niezastapionym w... ⇖ 572
Dukkah, dakkah, dakka, dugga to nazwy bardzo popularnej na... ⇖ 646
Jeden z moich lokalnych przysmakow to chlebek daktylowy z... ⇖ 564
Kasza jaglana zagoscila na stole Malzonki Mej Aleksandry... ⇖ 525
Uniwersalna mieszanka, ktorej mozemy uzyc zamiast soli... ⇖ 1448
Najbardziej brakuje mi w Arabii Saudyjskiej polskiego... ⇖ 544
Moje przygody z przygotowaniem chili con carne opisalem... ⇖ 557
WArabii Saudyjskiejrozne gatunki kardamonu czyli zielony... ⇖ 1060
Naszego zaprzyjaznionego Futrzaka Pomyslowego (klik na... ⇖ 550
Chociaz w Arabii Saudyjskiej dostepna jest tylko zurawina i... ⇖ 705
Dzis podajemy przepis autorstwa MadameWu z zaprzyjaznionego... ⇖ 629
Milosnicy kuchni tureckiej i bliskowschodniej nie beda... ⇖ 689
O tym, ze nasz ulubiony argentynski Futrzak (klik na Jej... ⇖ 519
W kuchni emigranta bywa roznie. Najczesciej po jakims... ⇖ 475
Szczegolowe opisy naszych wolnowarow i linki do przepisow... ⇖ 791
Zdjecie ze strony Leila Restaurant w DubajuKousa mahshi... ⇖ 526
Skladniki (na 12 - 18 babeczek)1 szklanka maki tortowej1/2... ⇖ 555
Osobiscie ryb nie jadam bo nie lubie, wyjatek stanowi ryba... ⇖ 536
Dzis kolejna porcja przepisow z serii Kuchnia ekspaty czyli... ⇖ 627
Nie mam najmniejszego pojecia, od kogo nauczylismy sie... ⇖ 516
Im dluzej mieszkam w Al-Khobar, tym bardziej rozsmakowuje... ⇖ 771
Dostalismy dzis od Ingalill - tutaj znajdziecie Jej blog -... ⇖ 671
Chleb, polski chleb, to cos za czym tesknie tutaj... ⇖ 484
Ponizej przepis na klasyczna zupe grzybowa w wersji mojego... ⇖ 544
Skladniki - proporcje na 10 -12 nalesnikow - przepis na... ⇖ 637
Przepis pochodzi najprawdopodobniej z pogranicza Jemenu i... ⇖ 573
Odebralam dzis prezent, ktory Pawel otrzymal od Ani z bloga... ⇖ 511
Salata hara (znany tez pod jemenska nazwa zhug) - to rodzaj... ⇖ 741
Jako przyprawa imbir jest uzywany od kilku tysiecy lat.... ⇖ 499
Baharat to doskonala saudyjska mieszanka przypraw... ⇖ 553
Staramy sie spopularyzowac na tym blogu kuchnie krajow... ⇖ 530
Jest to deser bardzo czesto podawany w Arabii Saudyjskiej... ⇖ 531
Czy zastanawialiscie sie kiedys jak zrobic bigos nie majac... ⇖ 571
Podawalem juz przepis na kawe z kardamonem, przyszedl wiec... ⇖ 730
Jak sie nie ma co sie lubi - to sie lubi co sie ma. :)W... ⇖ 553
W Al-Khobar sa knajpki hinduskie, libanskie, wloskie, jest... ⇖ 603
Skladniki5 - 6 duzych ziemniakow5 duzych pomidorow lub 2... ⇖ 525
Nikt dokladnie nie wie skad pochodza nalesniki. Jadalismy... ⇖ 545
To moj ulubiony przepis na zeberka. Niestety w wiekszosci... ⇖ 555
Moj egipski kolega - Hossam podal mi jakis czas temu... ⇖ 1053
Shoarma to chyba jedno z najprostszych i najszybszych do... ⇖ 647
Otrzymalismy od jednego z Czytelnikow pytanie czy w Polsce... ⇖ 872
To moja ulubiona marynata do miesa i ryb.Mozna oczywiscie... ⇖ 557
Oboje bardzo lubimy leczo. Czesto robimy je tez w formie... ⇖ 547
W Arabii Saudyjskiej (gdzie w ostatnich dniach stosuje... ⇖ 580
Sos chrzanowy ma dla nas kilka niezaprzeczlnych zalet:-... ⇖ 652
Lemesos11 z bloga Lemesos in Cyprus narobila nam smaka na... ⇖ 534
Smoothie to zmiksowany i schlodzony napoj na bazie swiezych... ⇖ 537
Tak, wiem totalnie mi "odbilo" na punkcie parowaru, ale nie... ⇖ 598
Ponizej przepis na podpatrzony w knajpce w Al-Khobar... ⇖ 536
Fascynacja parowarem jeszcze mi nie przeszla a i troche... ⇖ 613
Ze Sri Lanki przywiezlismy niewiele przepisow, ale byc tam... ⇖ 773
Skladniki 1 kg mielonej wolowiny1 duza bardzo drobno... ⇖ 577
Harira - to aromatyczna i bardzo pozywna marokanska zupa... ⇖ 664
Nauczylismy sie pic ten napoj na Sri Lance - Sabeetha... ⇖ 612
Zapraszamy na fotorelacje z Maroka pt. "Jest zima to musi... ⇖ 525
Poniewaz kuchnia marokanska bardzo nam przypadla do gustu i... ⇖ 463
Podawalismy juz wczesniej przepis na tajine z wolowiny,... ⇖ 482
Skladniki1 czerwona cebula pokrojona w kostke1 lyzeczka... ⇖ 598
Skladniki1 lyzka ziaren kardamonu (wyjetych uprzednio z... ⇖ 543
Kabsa lub kepsa jest potrawa bardzo popularna i lubiana w... ⇖ 1492
Skladniki Ciasto i masa serowa:500 g ciasta knafeh - lub w... ⇖ 1722
Skladniki:1 puszka ciecierzycy (zwanej tez cieciorka)1 mala... ⇖ 566
Garnek do tajinu, sluzy nam nie tylko do tajinu. :)Ola... ⇖ 529
Ryb nie jadam (z wyjatkiem ryby wolowej), ale Ola i owszem,... ⇖ 511
Zakwas na zurek1 szklanka maki zytniej razowejpol szklanki... ⇖ 606
Skladnikichleb arabski w ostatecznosci pita przekrojona na... ⇖ 434
Tzatziki to bardzo popularny i lubiany grecki dip podawany... ⇖ 615
Skladnikiok 1 kg wolowiny (moze byc prega)4 - 5 moreli... ⇖ 677
Przepisy na czasie
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 142
Zapraszam na smaczną mizerię z ogórków. Przygotowana z... ⇖ 35
Szukasz efektownego i pysznego ciasta, które zachwyci nie... ⇖ 32
Z kremem śmietankowym, musem z jagód i kruchym spodem z... ⇖ 31
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi.... ⇖ 27
Drożdżówki w pomarańczowej nucie, z nadzieniem serowym... ⇖ 25
Ten prosty i przepyszny deser z winogronami, kremem... ⇖ 22
Biryani to danie z kuchni indyjskiej. To pyszne soczyste... ⇖ 17
Domowa mleczna kanapka to deser, który skradł serca... ⇖ 17
Techniki parzenia kawy – poznaj metody i urządzenia z... ⇖ 15
Koktajl jagodowy smakuje jak dzieciństwo i letnie wakacje... ⇖ 12