ABY MAK NIE ODKLEJAŁ SIĘ OD CIASTA
Źródło: http://ciastkadomoweslodkosci.blogspot.com/2021/12/aby-mak-nie-odkleja-sie-od-ciasta.html
Zanim masę makową rozłożysz na rozwałkowane ciasto, pamiętaj, aby wcześniej posmarować je na całej powierzchnię białkiem. Ten prosty trik sprawi, że mak nie będzie się odklejał od ciasta podczas jedzenia!
Najnowsze przepisy
Ekspresowe rogaliki, na które ciasto składa się tylko z... ⇖ 7
Mini bajaderki z resztek ciast to szybki, łatwy deser na... ⇖ 18
SERNIK ORZECHOWO CZEKOLADOWYObłędnie pyszny sernik poleca... ⇖ 23
Inspiracje i pomysły na pyszne przekąski Sylwestrowe.... ⇖ 41
Szybkie mini zapiekanki, wystarczy sobie oderwać kawałek,... ⇖ 30
Przepisy z bloga
Naleśnik z piekarnika można znaleźć w internecie lub w... ⇖ 67
Składniki:Budyń truskawkowy:2 opakowania budyniu o smaku... ⇖ 514
Składniki:2 x 450 g serka homogenizowanego waniliowego2... ⇖ 501
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 704
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 568
Składniki:Masa serowa 250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 612
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3748
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2335
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1674
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 934
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 904
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 845
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 798









































