BABKA MARCEPANOWO CYTRYNOWA

Składniki:3 jajka0,5 szklanki cukru1 łyżka cukru waniliowegosok wyciśniętyz połowy cytryny200 ml mleka200 g margaryny50 g batanu marcepanowego w czekoladzie50 g migdałów w czekoladzie mlecznej z cynamonem (lub 50 g midałów i szczypta cynamonu)300 g mąki pszennej1 łyżka proszku do pieczeniaU mnie szklanka ma 200 ml.Dodatkowo:cukier puder do dekoracjiPrzygotowanie:Margarynę rozpuścić i odstawiać do ostygnięcia. Baton marcepanowy z migdałami w czekoladzie z cynamonem drobno...
Najnowsze przepisy
Cześć Kochani zapraszam na przepis z serii PRZETWORYTym... ⇖ 10
Witam Kochani! Polecam przepyszne placki najlepsze ze... ⇖ 16
Dlaczego ten gulasz to strzał w dziesiątkę?Bogactwo... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Składniki:Budyń truskawkowy:2 opakowania budyniu o smaku... ⇖ 441
Składniki:2 x 450 g serka homogenizowanego waniliowego2... ⇖ 403
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 597
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 460
Składniki:Masa serowa 250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 528
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1510
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 264
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 211
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 198
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 163
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 156
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 149
Ciasto Orzechowa Krówka to pyszne ciasto z kajmakiem i... ⇖ 120