Ajwar pikantny
Źródło: http://pyrynagaz.blogspot.com/2020/09/ajwar-pikantny.html
Ajwar to pasta z papryki i bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi).Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki....
Najnowsze przepisy
Pierniczki miękkie i pulchne Dzisiaj prosty przepis na... ⇖ 10
Ostatnio dorwałam w sklepie 450 gramowe opakowanie sera na... ⇖ 14
Śledzie w occie – klasyk kuchni polskiej i świetna baza... ⇖ 10
Kasza gryczana to produkt, który może budzić mieszane... ⇖ 20
Jeśli lubisz szybkie dania z patelni, to to penne będzie... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna... ⇖ 716
Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem... ⇖ 685
To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowuje... ⇖ 668
Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem... ⇖ 742
Zarówno komosa jak i amarantus maja mnóstwo wartości... ⇖ 747
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 755
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 625
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 346
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 294
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 282









































