Ajwar pikantny
Źródło: http://pyrynagaz.blogspot.com/2020/09/ajwar-pikantny.html
Ajwar to pasta z papryki i bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi).Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki....
Najnowsze przepisy
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 11
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 19
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 84
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 15
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 18
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna... ⇖ 722
Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem... ⇖ 694
To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowuje... ⇖ 674
Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem... ⇖ 747
Zarówno komosa jak i amarantus maja mnóstwo wartości... ⇖ 754
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2051
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1129
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 961
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 878
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 853
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 536









































