Ajwar pikantny
Źródło: http://pyrynagaz.blogspot.com/2020/09/ajwar-pikantny.html
Ajwar to pasta z papryki i bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi).Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki....
Najnowsze przepisy
Keto torcik migdałowy z musem czekoladowym i z polewą(bez... ⇖ 4
Ekspresowe ciastka migdałowe z makiem zrobione w ostatniej... ⇖ 25
Szybkie i efektowne przekąski na Sylwestra, które zrobisz... ⇖ 24
Artykuł sponsorowany Współczesny styl życia sprawia,... ⇖ 20
Ciasto owsiane z makiem, orzechami nerkowca, kremem... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna... ⇖ 740
Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem... ⇖ 739
To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowuje... ⇖ 690
Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem... ⇖ 782
Zarówno komosa jak i amarantus maja mnóstwo wartości... ⇖ 783
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3609
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2297
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1651
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 919
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 870
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 836
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 785









































