Ajwar pikantny

Ajwar to pasta z papryki i bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi).Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki....
Najnowsze przepisy
Kolagen to najobficiej występujące białko w organizmie... ⇖ 13
Szukasz pomysłu na szybki i efektowny obiad? Przepis na... ⇖ 13
Kotlet wieprzowy z dodatkiem sera żółtego i jajka... ⇖ 13
Rabarbar pojawia się w sklepach i na straganach wcześnie... ⇖ 17
Wątróbka drobiowa w sosie miodowo-musztardowym to danie,... ⇖ 14
Ah, Thanksgiving! It’s that magical time of year when the... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna... ⇖ 707
Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem... ⇖ 674
To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowuje... ⇖ 654
Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem... ⇖ 728
Zarówno komosa jak i amarantus maja mnóstwo wartości... ⇖ 738
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 831
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 357
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 330
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 328
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 267