Ajwar pikantny
Źródło: http://pyrynagaz.blogspot.com/2020/09/ajwar-pikantny.html
Ajwar to pasta z papryki i bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi).Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki....
Najnowsze przepisy
Aromatyczna, lekko słona, z chrupiącym słonecznikiem i... ⇖ 11
Chleb jest stałym elementem w naszej codzienności. To... ⇖ 16
Kremowe kaszotto z suszonymi borowikami i Lunch Mix od... ⇖ 17
Jednogarnkowy makaron z mięsem Szybkie, proste i sycące... ⇖ 20
Szybki piernik to ciasto, które zrobisz dosłownie „przy... ⇖ 143
Ciasto Orzechowa Bajka to miękki biszkopt z orzechami... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna... ⇖ 723
Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem... ⇖ 694
To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowuje... ⇖ 674
Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem... ⇖ 748
Zarówno komosa jak i amarantus maja mnóstwo wartości... ⇖ 755
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2102
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1141
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 980
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 886
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 870
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 627









































