Ajwar pikantny
Źródło: http://pyrynagaz.blogspot.com/2020/09/ajwar-pikantny.html
Ajwar to pasta z papryki i bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi).Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki....
Najnowsze przepisy
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 8
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 8
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 9
Zima to od zawsze najbardziej znienawidzony przez Ciebie... ⇖ 9
Rumiane placki z gotowanych ziemniaków zawsze kojarzą mi... ⇖ 19
Pieczone pierożki z piekarnika z duża ilością farszu to... ⇖ 119
Przepyszny bezglutenowy chlebek na słodko bazuje na... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna... ⇖ 722
Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem... ⇖ 691
To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowuje... ⇖ 671
Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem... ⇖ 747
Zarówno komosa jak i amarantus maja mnóstwo wartości... ⇖ 751
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1029
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 831
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 822
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 743
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 447
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 360
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 341









































