Najnowsze przepisy
Świat mody rządzi się swoimi prawami. Granice między... ⇖ 10
Składniki :5 jajek24 dkg cukru25 dkg miękkiej margaryny... ⇖ 21
Kiełbasa z cebulą i papryką z patelniProste, swojskie... ⇖ 17
Kapusta z kiełbasą i paprykąGotowana kapusta z ulubioną... ⇖ 8
Ajwar pikantny
Ajwar to pasta z papryki i bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi).Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki....
Przepisy z bloga
Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna... ⇖ 437
Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem... ⇖ 410