Ajwar pikantny
Źródło: http://pyrynagaz.blogspot.com/2020/09/ajwar-pikantny.html
Ajwar to pasta z papryki i bakłażana, królująca na bałkańskich stołach. W zależności od upodobań może być bardziej pikantna (ljuti) lub łagodna (blagi).Jest aromatyczna i przepyszna. Świetnie nadaje się jako dodatek do makaronu, mięs (zgłasza grillowanych) a nawet jako sos na pizzę. Sprawdza się również na kanapkach czy jako dip z chrupiącymi słupkami marchewki....
Najnowsze przepisy
Całkiem paradoksalnie ludzie nie lubią mieć zbyt dużego... ⇖ 16
Farszynki ziemniaczane to mazurski specjał w połączeniu... ⇖ 14
Barszcz wigilijny z buraków gotujemy na warzywach. Jest to... ⇖ 19
Ten jabłecznik to idealne ciasto na rodzinne spotkania i... ⇖ 23
Przewożenie tortów i ciast wbrew pozorom nie musi być... ⇖ 14
Jesteś na redukcji i obawiasz się, aby początek nowego... ⇖ 20
Ciasto Kajmakowa Rozkosz to pyszne i proste ciasto z masą... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Przepis na ten pasztet to sprawdzona przez lata, rodzinna... ⇖ 735
Gołąbki w klasycznej, tradycyjnej odsłonie z mięsem... ⇖ 729
To ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu. Przygotowuje... ⇖ 688
Pyszne, cieniutkie, delikatne ciasto z kremowym serkiem... ⇖ 775
Zarówno komosa jak i amarantus maja mnóstwo wartości... ⇖ 774
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2407
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2043
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1399
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 813
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 727
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 657
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 632
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 622









































