Babka kajmakowa
Źródło: http://rozowapatera.blogspot.com/2019/04/babka-kajmakowa.html
Babka – czy to ucierana, czy drozdzowa, stanowi nieodlaczna czesc Wielkanocy. Pachnaca, wyrosnieta i pieknie ozdobiona musi sieznalezc wsrod swiatecznych potraw. Zapewne co roku zastanawiacie sie jaka babke upiec :) Mysle tez, ze jest tu sporo osob, ktore maja swoja tradycyjna babe, ktora pieka od lat i nic w tej kwestii nie chca zmieniac :) Ja bardzo lubie eksperymentowac z babkami ...
Najnowsze przepisy
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 20
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 17
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 24
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 23
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Kolejne banany uratowane ! Nie żebyśmy ich nie jedli, po... ⇖ 1026
Czasami człowieka dopada faza i nie ma na to mocnych. Tak... ⇖ 1005
Chyba każdy zna ten smak. Delikatne ciasto parzone, a do... ⇖ 1069
Piernikowych wariacji nigdy dość! Wolicie piernik... ⇖ 1248
Dziś mikołaj! Aż trudno uwierzyć, że już 6 grudnia.... ⇖ 1055
Kto z nas nie pamieta starej, poczciwej rolady :) Toz to... ⇖ 1102
Ciekawa alternatywa dla klasycznego chlebka bananowego. I... ⇖ 959
Od dluzszego czasu jesien rozpieszcza nas cieplem i piekna... ⇖ 1164
No bo to juz chyba ten czas nie? Na mandarynki i inne... ⇖ 2715
Oj jak mi sie chcialo czegos czekoladowego. I nie mowie... ⇖ 1200
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3061
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2158
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1501
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 859
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 759
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 710
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 708
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































