Bajgle - Thermomix
Źródło: https://kuchniarodzinki.blogspot.com/2024/05/bajgle-thermomix.html
Często widzę w Internecie określenie bajgle nowojorskie sugerujące, że ta smaczna pszenna bułka jest jakimś amerykańskim wynalazkiem. Nic bardziej mylnego. Tradycyjny żydowski bajgiel ma swoje pochodzenie z Polski, a dokładnie z Krakowa. Już w 1610 roku bajgle pojawiają się w oficjalnych dokumentach. Dopiero na początku XX wieku żydowscy emigranci z Polski nauczyli Amerykę jak wypiekać to smaczne pieczywo. Pora zaprezentować przepis na bajgle. Nie jest on może...
Najnowsze przepisy
Szafranowe bułeczki na dzień św. Łucji piekłam już... ⇖ 7
Domowa tortilla pszenna – prosty przepis, który warto... ⇖ 13
Paszteciki wigilijne to nieodłączny element świątecznej... ⇖ 21
Nie zdążyłyśmy upiec piernika na święta, nie szkodzi!... ⇖ 16
Pulled beef, który robi efekt „food trucka” w domowej... ⇖ 5
Barszcz czerwony z uszkami Wigilijny barszcz czerwony od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Zdarza Wam się, że podczas przygotowywania tradycyjnych ,... ⇖ 72
Od jakiegoś czasu mam zajawkę na pizzę neapolitańską.... ⇖ 482
Przepisów na żeberka już kilka w naszej internetowej... ⇖ 210
Połączenie masła orzechowego i makaronu nie wpadłoby mi... ⇖ 303
W rodzinnej kuchni mała rewolucja. Wymieniliśmy Thermomix... ⇖ 299
Kolejny przepis na chleb do naszej kolekcji. Dostaliśmy w... ⇖ 410
Kotlet de volaille z nazwy sugeruje nam swoje francuskie... ⇖ 534
Na starym blogu mieliśmy przepis na zapiekane naleśniki... ⇖ 435
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1709
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1004
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 682
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 596
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 572
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 540
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 473
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 470
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 446









































