Bajgle - Thermomix
Źródło: https://kuchniarodzinki.blogspot.com/2024/05/bajgle-thermomix.html
Często widzę w Internecie określenie bajgle nowojorskie sugerujące, że ta smaczna pszenna bułka jest jakimś amerykańskim wynalazkiem. Nic bardziej mylnego. Tradycyjny żydowski bajgiel ma swoje pochodzenie z Polski, a dokładnie z Krakowa. Już w 1610 roku bajgle pojawiają się w oficjalnych dokumentach. Dopiero na początku XX wieku żydowscy emigranci z Polski nauczyli Amerykę jak wypiekać to smaczne pieczywo. Pora zaprezentować przepis na bajgle. Nie jest on może...
Najnowsze przepisy
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 11
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 29
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 23
Bardzo proste w przygotowaniu, smaczne i efektowne roladki... ⇖ 33
Sernik z bezą kokosową to klasyczny domowy wypiek, który... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Zdarza Wam się, że podczas przygotowywania tradycyjnych ,... ⇖ 73
Od jakiegoś czasu mam zajawkę na pizzę neapolitańską.... ⇖ 484
Przepisów na żeberka już kilka w naszej internetowej... ⇖ 211
Połączenie masła orzechowego i makaronu nie wpadłoby mi... ⇖ 304
W rodzinnej kuchni mała rewolucja. Wymieniliśmy Thermomix... ⇖ 301
Kolejny przepis na chleb do naszej kolekcji. Dostaliśmy w... ⇖ 411
Kotlet de volaille z nazwy sugeruje nam swoje francuskie... ⇖ 537
Na starym blogu mieliśmy przepis na zapiekane naleśniki... ⇖ 436
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1789
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1165
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 634
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 611
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 598
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 561
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 486
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 479
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 461









































