BAZLAMA
Źródło: https://www.lawendowakuchnia.pl/2020/05/bazlama.html
Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Najnowsze przepisy
Leśny aromat kurek przypomina mi wakacje z dziadkiem w... ⇖ 9
Waniliowy gryczany chlebek bananowy to idealne połączenie... ⇖ 18
Słynne klopsiki z IKEA – przepis na szwedzkie klopsiki... ⇖ 42
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 154
Przepis na ciasto metrowiec bez pieczenia, które wygląda... ⇖ 34
Ten piernik z jabłkami jest prosty, szybki i niezwykle... ⇖ 34
Sernik pistacjowy – kremowy, delikatny i bardzo prosty.... ⇖ 29
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 708
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 793
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1723
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 989
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 334
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 226
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 154
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 118
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 105
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 58
Buraczki z czosnkiem i majonezem – prosty przepis na... ⇖ 52
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 49







































