BAZLAMA

Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Najnowsze przepisy
Tosty z gofrownicy to szybki sposób na pyszne i sycące... ⇖ 4
Grzyb o ciekawej nazwie, ozorek dębowy, jak sama nazwa... ⇖ 6
Fit Bajgle (domowe) – śniadaniowy hit!Masz ochotę na... ⇖ 9
CIASTECZKA Z KAJMAKIEM I ORZECHAMIDzień dobry. Mam dla... ⇖ 12
Sok winogronowo - jabłkowy to jeden z naszych ulubionych... ⇖ 14
Proste i wilgotne ciasto jogurtowe ze śliwkami. Niezawodny... ⇖ 15
Czy zdarza Ci się marzyć o pysznej, serowej zapiekance... ⇖ 18
Królestwo grzybów to prawdziwy skarb polskich lasów –... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 658
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 746
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1661
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 954
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2026
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 327
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 297
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 285
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 253
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 243
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 206