BAZLAMA
Źródło: https://www.lawendowakuchnia.pl/2020/05/bazlama.html
Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Najnowsze przepisy
Ciasto jest wyśmienite, wielowarstwowe począwszy od... ⇖ 5
Kruchutkie rogaliki orzechowe - ciasteczka idealne na Boże... ⇖ 8
Składniki:recipe: 1 rolkę ciasta francuskiego rozwinąć... ⇖ 12
Domowe sosy to często niedoceniane skarby domowej kuchni.... ⇖ 11
Jeden zapach, jeden kęs - i nagle wracają wspomnienia.... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 709
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 793
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1725
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 990
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 363
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 272
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 222
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 215
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 177
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 158
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 74
Domowe pralinki są smaczne, łatwe do zrobienia i... ⇖ 71









































