BAZLAMA
Źródło: https://www.lawendowakuchnia.pl/2020/05/bazlama.html
Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Najnowsze przepisy
Takie kulebiaki robię obowiązkowo na Wigilię i święta.... ⇖ 7
Mrożonkę z zupy kalafiorowej FRoSTA można wykorzystać w... ⇖ 8
Kurczak z ryżem – klasyczny, codzienny obiad, który dla... ⇖ 15
Zachwycające eklerki domoweDziś miałam ogromną ochotę... ⇖ 20
Pasta ukraińskiego kardiochirurga Amaosowa. Znalazłam na... ⇖ 17
Wybór idealnych naczyń kuchennych to inwestycja, która... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 694
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 785
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1701
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 987
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1033
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 845
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 825
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 746
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 450
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 363
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 347









































