BAZLAMA
Źródło: https://www.lawendowakuchnia.pl/2020/05/bazlama.html
Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Najnowsze przepisy
Kruche i aromatyczne pierogi pieczone z kapustą i grzybami... ⇖ 14
„Wiesz, co zabija dobre śniadanie? Rutyna. Kiedy rano... ⇖ 20
Placki ziemniaczane na smalcu gęsim Dziś, smalec gęsi... ⇖ 17
Pieczona pierś z indyka z przyprawami Pieczona pierś z... ⇖ 27
Co roku do świątecznego barszczyku przygotowuję zakwas z... ⇖ 122
Pasta z awokado i chili – guacamole- zdrowa, aromatyczna... ⇖ 23
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 23
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 698
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 786
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1708
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 987
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2064
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1130
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 962
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 880
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 854
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 559









































