BAZLAMA
Źródło: https://www.lawendowakuchnia.pl/2020/05/bazlama.html
Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Najnowsze przepisy
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 1
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 17
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 15
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 86
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 21
Kotlety mielone z brokułem to proste, szybkie i wyjątkowo... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 710
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 795
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1730
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 991
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 413
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 313
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 303
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 254
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 198
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 180
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 157
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 134









































