BAZLAMA
Źródło: https://www.lawendowakuchnia.pl/2020/05/bazlama.html
Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Najnowsze przepisy
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt... ⇖ 6
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 5
Śmietanowiec z dżemem wiśniowym, lekkie, kremowe ciasto,... ⇖ 9
Sałatka jarzynowa z warzyw z rosołu – klasyk polskiej... ⇖ 14
Szybka sałatka makaronowa z filetem z kurczaka, kolorowymi... ⇖ 21
Karkówka to mięso, które potrafi rozwinąć swój smak... ⇖ 16
Proste ciasto, ale było tak dobre w smaku, że piekłam je... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 687
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 775
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1689
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 976
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 74
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 72
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 67
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 52









































