BAZLAMA
Źródło: https://www.lawendowakuchnia.pl/2020/05/bazlama.html
Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Najnowsze przepisy
Sprawdzony przepis na ciasto, który wykorzystuje od wielu... ⇖ 2
Kutia wigilijna z pszenicy, maku i miodu – słodkie,... ⇖ 6
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 18
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 38
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 724
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 812
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1754
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 995
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1904
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1307
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 764
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 709
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 622
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 620
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 586
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 508
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 495









































