BAZLAMA
Źródło: https://www.lawendowakuchnia.pl/2020/05/bazlama.html
Bazlama jest to płaski chlebek turecki. Fajnie się sprawdza jako dodatek do innych dań. Możemy wykorzystać go do kebaba, jako spód do szybkiej pizzy, lub po prostu maczać w sosie.SKŁADNIKI:mąka pszenna - 500 gdrożdże instant - 14 gciepłe mleko - 150 mlciepła woda - 150 mloliwa z oliwek - 2 łyżkisól - 1/2 łyżeczkiWYKONANIE:Z podanych składników zagnieść...
Najnowsze przepisy
Chrupiące francuskie paszteciki z pieczarkami. Szybka i... ⇖ 8
Bakłażan z pomidorami i fetą to szybki, aromatyczny... ⇖ 13
Chleb orkiszowy na drożdżach W listopadzie ogród wycisza... ⇖ 14
CIASTECZKA CYNAMONOWEPyszne i bardzo aromatyczne ciasteczka... ⇖ 23
Crepes gryczane z papryką i jajkiem to francuska klasyka w... ⇖ 23
Fit Batatowy Wrap z Indykiem(*SERIA FIT*)Ten fit batatowy... ⇖ 28
Od zawsze lubiłem takie treściwe drugie dania . Mięcho... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 691
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 781
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1693
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 982
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 698
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 540
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 248
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 224
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 197









































