Spring rolls
Źródło: https://www.lawendowakuchnia.pl/2020/08/spring-rolls.html
Spring rolls - Sajgonki to małe krokieciki pochodzące z Azji. Można je przygotować na wiele sposobów, z farszem mięsnym, warzywnymbądź mieszanym. Smażone, pieczone, na parze lub na surowo. Podawane z sosem sojowym, ostro słodkim, orzechowym. Możliwości jest naprawdę wiele.SKŁADNIKI:papier do sajgonek * - 8-10 arkuszy, lub papier ryżowyświeża kapusta - 150 gmarchewka -...
Najnowsze przepisy
Lubię takie szybkie i smakowite desery gdzie nie ma za... ⇖ 7
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 24
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 149
Przepisy z bloga
Domowe masełko o śmietankowym smaku, takie pamiętamy z... ⇖ 710
Uwielbiam bataty pod każdą postacią, a te z chrupiącym... ⇖ 797
Zapiekane piersi to kolejne szybkie danie, nie wymagające... ⇖ 1732
Drożdżowe rogaliki półfrancuskie są idealne na piknik,... ⇖ 991
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 437
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 434
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 334
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 330
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 288
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 220
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 193
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 154
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 149








































