Bigos staropolski
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/bigos-staropolski/
Bigos staropolski z winem i śliwkami gotowaliśmy przez 3 dni – czy wyobrażacie sobie, jak zmieniała się ta potrawa, nabierając smaku i koloru? Po raz pierwszy robiliśmy bigos, dodając składniki stopniowo w ciągu kilku dni, zazwyczaj robimy tę potrawę od razu, a później ją odgrzewamy. Choć majowa pogoda temu nie sprzyjała, pieczołowicie przez kilka godzin […] Artykuł...
Najnowsze przepisy
Węgierska zupa rybna – oryginalny przepis na halaszle z... ⇖ 8
Pyszne paszteciki z kapustą kiszoną i pieczarkami –... ⇖ 17
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 299
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 420
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 408
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 540
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 690
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1297
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 603
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 500
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1282
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 598
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 519
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 497
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 428
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 402
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 399
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 393
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 273
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 263
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 260









































