blok czekoladowy hitowy deser z PRL-u

składniki:500 g mleka w proszku150 ml wody180 g cukru200 g masła4-5 łyżek kakao150 g herbatników60 g rodzynek60 g orzechów włoskich wykonanie:Herbatniki kruszymy na mniejsze kawałki. Masło, wodę oraz cukier podgrzewamy do rozpuszczenia. Zestawiamy z ognia i dodajemy mleko w proszku oraz kakao i szybko miksujemy na jednolitą masę. Dodajemy herbatniki, rodzynki oraz orzechy i mieszamy. […]
Najnowsze przepisy
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 1
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 5
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 13
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 11
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 20
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 132
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 177
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 341
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 156
składniki na ciasto:100 g szpinaku, świeżego3 jajka120 g... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 321
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 273
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272