Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 92
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 22
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 17
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 22
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 34
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 26
Bułeczki z czarną porzeczką

Buleczki z czarna porzeczka to moja propozycja na smaczny podwieczorek. Slodkie ciasto w polaczeniu z kwaskowym nadzieniem to polaczenie idealne. Buleczki mozna zamrazac, a gdy bedziecie mieli ochote, ciasto wkladacie do piekarnika i odgrzewacie.Skladniki ciasto:- 0,5 szklanki cukru,- 200 ml mleka ,- 0,5 kostki drozdzy (ok. 50 g),- 3,5 szklanki maki pszennej,- 3 jaja, - 3 l...
Przepisy z bloga
Patison to bliski krewny cukinii. Jest to jedno z warzyw,... ⇖ 190
Zapiekanka to danie, które może występować pod wieloma... ⇖ 424
Często w tygodniu nie mam czasu na czasochłonne obiady, a... ⇖ 283
Zapiekanka z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem to... ⇖ 310
Uwielbiam ciasta z owocami i kruszonką, a już najbardziej... ⇖ 541
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417