Panierowane kotlety z patisona

Patison to bliski krewny cukinii. Jest to jedno z warzyw, które kojarzy mi się z latem. Patisony można smażyć, marynować, dusić i gotować. Tym razem przygotowałam pyszne kotleciki w chrupiącej panierce. Kotlety z patisona możemy jeść bez dodatków lub jako dodatek do ziemniaków i surówek. Ja w tej wersji lubię je jeść z gęstym jogurtem naturalnym.Składniki:1-2 patisonyjajko2- 3 łyżki bułki tartej2-3 łyżki mąki pszennej0,5 łyżeczki sproszkowanej kurkumysólpieprzolej...
Najnowsze przepisy
Jajka to jeden z najbardziej uniwersalnych składników w... ⇖ 0
Składniki: recipe: ziemniaki około 1 kg, olej rzepakowy 3... ⇖ 0
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 11
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 16
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 14
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 24
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 103
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Patison to bliski krewny cukinii. Jest to jedno z warzyw,... ⇖ 216
Zapiekanka to danie, które może występować pod wieloma... ⇖ 460
Często w tygodniu nie mam czasu na czasochłonne obiady, a... ⇖ 314
Zapiekanka z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem to... ⇖ 335
Uwielbiam ciasta z owocami i kruszonką, a już najbardziej... ⇖ 580
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2125
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 352
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 327
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 326
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 282
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 276