Najnowsze przepisy
Puszyste i delikatnie słodkie placuszki drożdżowe z... ⇖ 21
Tkanka tłuszczowa, choć często postrzegana jedynie jako... ⇖ 13
Szakszuka z fasolą to nietypowe, ale niezwykle smaczne i... ⇖ 14
Szparagi z boczkiem to pomysł na szybkie i smaczne danie,... ⇖ 16
Dziś przepis na kotleciki z mięsa mielonego zapiekane w... ⇖ 15
Ograniczenie spożycia soli to temat, który zyskuje na... ⇖ 15
Panierowane kotlety z patisona

Patison to bliski krewny cukinii. Jest to jedno z warzyw, które kojarzy mi się z latem. Patisony można smażyć, marynować, dusić i gotować. Tym razem przygotowałam pyszne kotleciki w chrupiącej panierce. Kotlety z patisona możemy jeść bez dodatków lub jako dodatek do ziemniaków i surówek. Ja w tej wersji lubię je jeść z gęstym jogurtem naturalnym.Składniki:1-2 patisonyjajko2- 3 łyżki bułki tartej2-3 łyżki mąki pszennej0,5 łyżeczki sproszkowanej kurkumysólpieprzolej...
Przepisy z bloga
Patison to bliski krewny cukinii. Jest to jedno z warzyw,... ⇖ 161
Zapiekanka to danie, które może występować pod wieloma... ⇖ 384
Często w tygodniu nie mam czasu na czasochłonne obiady, a... ⇖ 253
Zapiekanka z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem to... ⇖ 276
Uwielbiam ciasta z owocami i kruszonką, a już najbardziej... ⇖ 508
Przepisy na czasie
Ta sałatka to najlepsza sałatka porowa, jaką jadłam! Z... ⇖ 3373
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć czegoś... ⇖ 1833
Jajka w sosie francuskim to nie tylko smakowita, ale i... ⇖ 1248
Polecam Wam dziś pyszną sałatkę jajeczno-szynkową z... ⇖ 1243
Cytrynowiec to ciasto, które nie tylko zachwyca smakiem,... ⇖ 1116
Babka to jedno z tych ciast, które idealnie sprawdza się... ⇖ 954
Pofalowany sernik na ciemnym spodzie Dziś najłatwiejszy... ⇖ 773
Wielkanocne kurczaczki to super pomysł na pyszną... ⇖ 735
Szynki w galarecie Tradycyjna sałatka jarzynowa zawinięta... ⇖ 629
Jeśli szukasz prostego, ale efektownego ciasta, które na... ⇖ 616