Chleb pszenno-żytni z otrębami i nasionami

Dzisiaj kolejny domowy chleb. Tym razem na drozdzach w kostce. Byla to pelna improwizacja, a wyszla cudo. Pieknie wyrosniety, napakowany ziarnami i otrebami, a tym samym zdrowy dla naszego ukladu pokarmowego.Skladniki:2 szklanki maki zytniej chlebowej 1,5 szklanki maki pszennej typ 45025 g drozdzy500 ml cieplej wody4 lyzki oleju rzepakowego 0,5 szklanki otrebow pszennych5 lyzek sezamu 3 ly...
Najnowsze przepisy
Patison – warzywo, które łatwo przeoczyć na straganie,... ⇖ 11
wpis sponsorowanyPlanowanie słodkości na przyjęcie to... ⇖ 18
Szybkie placuszki z wykorzystaniem mąki jaglanej oraz... ⇖ 16
Rydze - Gatita w Pytaniu na ŚniadanieRydze, to grzyby,... ⇖ 16
Ekspresowe, przepyszne rogaliki. Nie trzeba czekać, aż... ⇖ 136
Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, dlatego powinno... ⇖ 14
Głębia smaku w tej zupie pochodzi z pieczonego kalafiora... ⇖ 22
Przepisy z bloga
Patison to bliski krewny cukinii. Jest to jedno z warzyw,... ⇖ 230
Zapiekanka to danie, które może występować pod wieloma... ⇖ 466
Często w tygodniu nie mam czasu na czasochłonne obiady, a... ⇖ 321
Zapiekanka z ciasta francuskiego z wędzonym łososiem to... ⇖ 346
Uwielbiam ciasta z owocami i kruszonką, a już najbardziej... ⇖ 590
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 766
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 310
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 264
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 189
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 187