Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 101
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 35
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
CIASTECZKA ORZECHOWE Z POWIDŁAMI - AMARETTI

Ciasteczka mocno orzechowe przełamane kwaskowatymi powidłami ze śliwki węgierki. Są to ciasteczka w styluwłoskich amaretti. Są chrupiące na zewnątrz, a mięciutkie w środku.Składniki:2 białka150 g cukru pudru180 g drobno zmielonych orzeszków ziemnych1 łyżeczka soku z cytrynyszczypta soli3 łyżki powideł śliwkowych z cynamonemDodatkowo:cukier puder do...
Przepisy z bloga
Składniki:Budyń truskawkowy:2 opakowania budyniu o smaku... ⇖ 403
Składniki:2 x 450 g serka homogenizowanego waniliowego2... ⇖ 381
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 573
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 440
Składniki:Masa serowa 250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 495
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 751
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417