Ciasto orkiszowe z chrupiącą skórką - Spelt Cake With Crispy Top - Torta al farro con crosta croccante

#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolskiWykonanie: Ciasto tego typu piekę już od jakiegoś czasu, miksuję jaja (np. 6) ze stopioną kostką masła, dodaję cukier, cukier z wanilią i mąkę orkiszową (wg uznania, dzięki temu za każdym razem ciasto wychodzi ciut inne :). Tym razem dodałam też startą skórkę z pomarańczy ekologicznej oraz kawałki...
Najnowsze przepisy
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 16
Posiłek w 20 minut!? O tak! Zwłaszcza z kluskami na parze... ⇖ 11
Ten chleb smakuje jak z najlepszej piekarni, a co najlepsze... ⇖ 18
Kluski ziemniaczane z mięsem to jedno z tych dań, które... ⇖ 23
Przepis na śledzie z suszonymi pomidorami i musztardą... ⇖ 21
Quesadilla z kurczakiem i salsą paprykową Historia i... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2090
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 319
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 307
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 272
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 269