Ciasto z cukrem trzcinowym i cynamonem z duńskiej wyspy Fionia - Funen Island Cane Sugar & Cinnamon Cake - Torta allo zucchero di canna dell isola di Funen

#SmakołykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti:500 g mąki pszennej/ 17.5 oz plain white flour/ 500 g di farina tipo 0250 ml ciepłego mleka np. roślinnego/250 ml lukewarm milk/ 250 ml di latte tiepido250 g cukru trzcinowego/ 9 oz cane sugar/ 250 g di zucchero di canna25 g świeżych drożdży/ 1 oz fresh yeast/ 1...
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 12
Sernik z mlekiem skondensowanym to ciasto, które potrafi... ⇖ 63
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1998
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 323
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 289
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 244
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 238
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 200