Ciasto z ricotty z cytryną i szafranem po sardyńsku- Ricotta, lemon and saffron cake from Sardinia - Torta di ricotta, limone e zafferano alla sarda
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2015/05/ciasto-z-ricotty-z-cytryna-i-szafranem.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g mąki/ 10.5 oz white plain flour/ 300 g di farina150- 300 g cukru trzcinowego/ 5-10.5 oz cane sugar/ 150-300 g di zucchero di canna3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova300 g sera ricotty/ 10.5 oz ricotta cheese/ 300 g di ricotta1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking...
Najnowsze przepisy
Bigos staropolski to jedno z najbardziej kultowych dań... ⇖ 9
Czy jest lepszy comfort food niż kluseczki? Chyba nie!... ⇖ 12
Będąc jeszcze biednym studentem, zdarzało się czasem... ⇖ 11
Różnorodność w sposobie odżywiania to podstawa, nawet... ⇖ 10
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 114
Kadayif z puddingiem i pistacjami – marokański deser... ⇖ 19
Od kilku lat w sieci panuje ogromna moda na picie matchy.... ⇖ 22
Pyszna ryba z moimi ukochanymi boczniakami - tym razem w... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 415
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 114
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 95
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 84
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 83
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 77








































