Ciasto z ricotty z cytryną i szafranem po sardyńsku- Ricotta, lemon and saffron cake from Sardinia - Torta di ricotta, limone e zafferano alla sarda
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2015/05/ciasto-z-ricotty-z-cytryna-i-szafranem.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g mąki/ 10.5 oz white plain flour/ 300 g di farina150- 300 g cukru trzcinowego/ 5-10.5 oz cane sugar/ 150-300 g di zucchero di canna3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova300 g sera ricotty/ 10.5 oz ricotta cheese/ 300 g di ricotta1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking...
Najnowsze przepisy
Witajcie:) Przy sobocie zapraszam na pyszne, szybkie i... ⇖ 20
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 131
Takiego piernika jeszcze nie piekłam. Bardzo lekki i... ⇖ 26
Zdrowa pasta sardynkowa bez majonezu Dziś bardzo ... ⇖ 25
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 434
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 422
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 333
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 328
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 282
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 219
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 191
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 169
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 154
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 143









































