Ciasto z ricotty z cytryną i szafranem po sardyńsku- Ricotta, lemon and saffron cake from Sardinia - Torta di ricotta, limone e zafferano alla sarda
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2015/05/ciasto-z-ricotty-z-cytryna-i-szafranem.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g mąki/ 10.5 oz white plain flour/ 300 g di farina150- 300 g cukru trzcinowego/ 5-10.5 oz cane sugar/ 150-300 g di zucchero di canna3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova300 g sera ricotty/ 10.5 oz ricotta cheese/ 300 g di ricotta1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking...
Najnowsze przepisy
Domowy ser z nerkowców jest delikatny, kremowy i naprawdę... ⇖ 10
Doskonały w smaku sernik z wiśniami, o pomarańczowym... ⇖ 12
Wiele osób nie wyobraża sobie poranka bez kubka mocnej,... ⇖ 15
Kimchi to tradycyjne danie kuchni koreańskiej składające... ⇖ 21
Jajka po turecku to danie, którego koniecznie musicie... ⇖ 17
Serniczek bananowy z ciasteczkami sugar free od Gullon,... ⇖ 14
Cześć kochani, na zewnątrz szaro, buro, nic się nie... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 730
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 586
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 275
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 267
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 218









































