Ciasto z ricotty z cytryną i szafranem po sardyńsku- Ricotta, lemon and saffron cake from Sardinia - Torta di ricotta, limone e zafferano alla sarda
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2015/05/ciasto-z-ricotty-z-cytryna-i-szafranem.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolski/English/ItalianoSkładniki/Ingredients/Ingredienti300 g mąki/ 10.5 oz white plain flour/ 300 g di farina150- 300 g cukru trzcinowego/ 5-10.5 oz cane sugar/ 150-300 g di zucchero di canna3 jajka/ 3 eggs/ 3 uova300 g sera ricotty/ 10.5 oz ricotta cheese/ 300 g di ricotta1 łyżeczka proszku do pieczenia/ 1 ts baking...
Najnowsze przepisy
Jest coś zaskakująco magicznego w połączeniu musztardy... ⇖ 9
Witam Kochani! Polecam prosty sposób na pyszne paszteciki... ⇖ 22
Jeśli szukasz pomysłu na ciekawe danie z rybą w roli... ⇖ 23
Chcesz zdrowo się odżywiać, ale brakuje Ci czasu na... ⇖ 23
Przepyszne, soczyste, filety z kurczaka, słodko winne, w... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 588
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 515
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 494
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 425
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 391
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 387
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 269
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 262
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 257









































