Co warto wiedzieć o mochi?
Źródło: https://kurkanielotka.pl/co-warto-wiedziec-o-mochi/
Mochi, znane także jako japońskie ciasteczka ryżowe, z wyglądu przypominają tradycyjne kluski. Są to słynne przysmaki, które często pojawiają się na japońskich stołach podczas Nowego Roku, ale są również popularne przy innych okazjach, takich jak Dzień Dziecka czy Dzień Dziewczynki, oraz jako codzienny dodatek do posiłków w wersji wytrawnej. Continue reading Co warto wiedzieć o mochi? at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl.
Najnowsze przepisy
Szynka gotowana w herbacie to wyjątkowy domowy sposób na... ⇖ 2
Karp smażony w głębokim tłuszczu, polany masełkiem,... ⇖ 23
Budyń proteinowy z polewą z mlecznej czekolady od Prozis... ⇖ 18
Witam Kochani! Polecam pyszny schab pieczony, jeśli tylko... ⇖ 29
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 44
Soczysta karkówka z piekarnika – sprawdzony przepis na... ⇖ 21
To ciasto sezamowe wygląda jak makowiec, a w środku kryje... ⇖ 19
Makowiec, sernik i piernik, te trzy klasyki zawsze piekę... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Szukasz inspiracji na smaczne przekąski na przyjęcie lub... ⇖ 94
Mochi, znane także jako japońskie ciasteczka ryżowe, z... ⇖ 422
Wybór odpowiedniego tłuszczu do smażenia to istotna... ⇖ 391
Krojenie warzyw w domowych warunkach może wydawać się... ⇖ 573
Lato to okres, podczas którego desery smakują wyjątkowo... ⇖ 847
Armaniak to wciąż nie tak bardzo popularny alkohol na... ⇖ 842
Pomarańcze to bogactwo witamin i związków mineralnych.... ⇖ 708
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1891
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1289
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 760
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 708
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 620
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 614
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 581
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 498
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 492
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 482









































