Długo dojrzewający piernik staropolski

Święta zbliżają się wielkimi krokami, czas więc zacząć przygotowywać blog na ich nadejście. Zaczynamy od piernika staropolskiego, który ze względu na długi czas dojrzewania ciasta najlepiej zacząć przygotowywać na 5-6 tygodni przed świętami, ale można to zrobić jeszcze teraz, ponieważ nawet dwa tygodnie wystarczą, aby ciasto wystarczająco dojrzało. Sięgając po ten...
Najnowsze przepisy
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 7
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 10
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 13
#WspółpracaRecenzencka #WydawnictwoAlbatrosWielu z nas... ⇖ 11
Obiad bez glutenu na bazie kaszy jaglanej, grzybów kurek... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 247
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 358
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 347
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 445
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 579
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1059
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 564
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 459
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1199
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2097
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 346
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 322
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 314
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 274
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272