domowy chleb pszenno żytni z ziarnami

skladniki: 620 g maki orkiszowej lub pszennej 500 g maki zytniej 80 g drozdzy ok. 780 ml wody, letniej 3 lyzeczki soli 1 lyzeczka cukru ok. 300 g mieszanki nasion (slonecznika, siemienia lnianego, pestek dyni) wykonanie: Drozdze dokladnie mieszamy z cukrem, ok. 120 ml letniej wody oraz ok. 120 g...
Zobacz również...
Sernik kakaowy to ciasto, ktore od zawsze goscilo w moim rodzinnym... ⇖ 978
Aromatyczna i bardzo smaczna zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem... ⇖ 6
Szybki piernik z powidłami śliwkowymi to idealna propozycja na... ⇖ 14
Szarlotka japońska. Ciasto właściwie o wielu nazwach. Piekłam... ⇖ 17
Śledzie w sosie koperkowym Grudzień to miesiąc poszukiwań... ⇖ 19
Pyszna, ciekawa w smaku sałatka ryżowa z dodatkiem cukinii,... ⇖ 33
Franki podbijają poranki Tak tak u mnie Franki królują na... ⇖ 9
Tym ciastem zaskoczysz gości w święta. Jest banalnie proste, a... ⇖ 382
To jednogarnkowe danie jest dla wielu osób. Można przygotować... ⇖ 30