Drożdżowe ciastka z marmoladą
Źródło: https://pyza-gotuje.blogspot.com/2019/12/drozdzowe-ciastka-z-marmolada.html
Przepis pochodzi ze strony Kwestia Smaku.(https://www.kwestiasmaku.com/przepis/kruche-ciastka-z-powidlami)W planach były standardowo rogaliki, ale postanowiłam wypróbować coś nowego :) Składniki:- 1/4 szklanki ciepłego mleka- 25 g świeżych drożdży- 100 g masła- 300 g mąki pszennej- 1 jajko- 1 łyżka cukru wanilinowego- 2 łyżki cukru pudru + do posypania- ok. 300 g...
Najnowsze przepisy
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 17
Już od kilku lat staram się przygotowywać na Święta... ⇖ 22
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 28
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 29
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 32
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Znudziły Ci się tradycyjne kanapki? Twoje bułki robią... ⇖ 822
Nie lubisz ryb? Na wspomnienie gotowanego groszku z... ⇖ 744
Lato pewnie kojarzy wam się z wieloma kolorowymi warzywami... ⇖ 705
Jeśli nie możecie jeść sera, szukacie mniej tłustej... ⇖ 758
Jest to banalnie prosty i szybki przepis na chleb pszenny... ⇖ 895
Muffinek nie trzeba nikomu przedstawiać.Dodać do bazowego... ⇖ 702
Takie pierogi na lato są świetne. Dobre na ciepło, dobre... ⇖ 722
Idealna opcja jako śniadanie na ciepło, na obiad będzie... ⇖ 632
Po przygotowaniu sałatki zostało mi pól puszki ananasa i... ⇖ 799
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3143
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2179
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1521
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 862
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 769
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 729
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 713
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 701
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 666









































