Dżem czereśniowy bez konserwantów
Źródło: http://ewysmaki.blogspot.com/2018/06/dzem-czeresniowy-bez-konserwantow.html
Kolejna odslona czeresni, dzisiaj w postaci dzemu. Robiony tradycyjna metoda, bez chemii. Wymaga wiecej pracy ale jest on zdecydowanie zdrowszy. Skladniki:700 g wydrylowanych czeresni (lub wielokrotnosc)350 g cukru (lub wielokrotnosc) Wykonanie:Umyte i wydrylowane wkladamy do garnka lub wysokiej patelni. Czeresnie zasypujemy cukrem na okolo 1 godzine, az zaczna puszczac sok. Po tym czasie podgrze...
Najnowsze przepisy
Klasyczny wigilijny farsz do pierogów z kapustą kiszoną... ⇖ 11
Tradycyjny farsz do uszek przygotowany z aromatycznych... ⇖ 13
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z... ⇖ 9
Składniki :3 kg buraczków ( waga po obraniu )2 większe... ⇖ 8
Kapusta z grochem to pyszne i syte danie, które zachwyci... ⇖ 31
Przepisy z bloga
Witajcie po dłuższej przerwie. Jakoś nie mam ostatnio... ⇖ 843
Sezon na rabarbar w pełni. Zastanawiałam się co z niego... ⇖ 1137
Witajcie po przerwie. W tym roku obrodzily brzoskwinie... ⇖ 876
Zapewne wszyscy znacie ten ser. Niektorzy pamietaja go z... ⇖ 969
Upaly troche odpuscily, ale tylko na kilka dni. Przy... ⇖ 917
Kolejna odslona szparagow. Dzisiaj w formie zupy. Dodatkowo... ⇖ 919
Od kilku lat mlode cukinie dostepne sa w sklepach caly rok.... ⇖ 942
Jeszcze do niedawna mialam opory z kupowaniem krolika... ⇖ 1018
Dzisiaj przedstawiam totalna bombe witaminowa w formie... ⇖ 891
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1123
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 621
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 540
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 523
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 466
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 424
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 422
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 410
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 308









































