Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 109
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 18
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Rabarbarówka na miodzie

Sezon na rabarbar w pełni. Zastanawiałam się co z niego zrobić, tym bardziej że trochę go wyrosło. Nalewki z rabarbaru jeszcze nie robiłam. To mój debiut. Jest MOC ! Polecam.Składniki:Rabarbar200 g miodu½ l spirytusu Wykonanie:Rabarbar obieramy i wyciskamy z niego sok. (Ja użyłam sokowirówki wolnoobrotowej, przepis jest na 500 ml soku). Do soku dodajemy 200 g płynnego miodu....
Przepisy z bloga
Witajcie po dłuższej przerwie. Jakoś nie mam ostatnio... ⇖ 741
Sezon na rabarbar w pełni. Zastanawiałam się co z niego... ⇖ 1041
Witajcie po przerwie. W tym roku obrodzily brzoskwinie... ⇖ 779
Zapewne wszyscy znacie ten ser. Niektorzy pamietaja go z... ⇖ 860
Upaly troche odpuscily, ale tylko na kilka dni. Przy... ⇖ 854
Kolejna odslona szparagow. Dzisiaj w formie zupy. Dodatkowo... ⇖ 854
Od kilku lat mlode cukinie dostepne sa w sklepach caly rok.... ⇖ 887
Jeszcze do niedawna mialam opory z kupowaniem krolika... ⇖ 932
Dzisiaj przedstawiam totalna bombe witaminowa w formie... ⇖ 803
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417