Rabarbarówka na miodzie
Źródło: http://ewysmaki.blogspot.com/2020/05/rabarbarowka-na-miodzie.html
Sezon na rabarbar w pełni. Zastanawiałam się co z niego zrobić, tym bardziej że trochę go wyrosło. Nalewki z rabarbaru jeszcze nie robiłam. To mój debiut. Jest MOC ! Polecam.Składniki:Rabarbar200 g miodu½ l spirytusu Wykonanie:Rabarbar obieramy i wyciskamy z niego sok. (Ja użyłam sokowirówki wolnoobrotowej, przepis jest na 500 ml soku). Do soku dodajemy 200 g płynnego miodu....
Najnowsze przepisy
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 9
Carpaccio to danie, które uchodzi za kwintesencję... ⇖ 18
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 29
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 24
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 20
Przepisy z bloga
Witajcie po dłuższej przerwie. Jakoś nie mam ostatnio... ⇖ 836
Sezon na rabarbar w pełni. Zastanawiałam się co z niego... ⇖ 1124
Witajcie po przerwie. W tym roku obrodzily brzoskwinie... ⇖ 869
Zapewne wszyscy znacie ten ser. Niektorzy pamietaja go z... ⇖ 966
Upaly troche odpuscily, ale tylko na kilka dni. Przy... ⇖ 917
Kolejna odslona szparagow. Dzisiaj w formie zupy. Dodatkowo... ⇖ 918
Od kilku lat mlode cukinie dostepne sa w sklepach caly rok.... ⇖ 941
Jeszcze do niedawna mialam opory z kupowaniem krolika... ⇖ 1017
Dzisiaj przedstawiam totalna bombe witaminowa w formie... ⇖ 881
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 417
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 315
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 308
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 260
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 203
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 141
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 106









































