Dżem pomidorowy z sezamem i Zaalouk z bakłażana - marokańskiej kuchni ciąg dalszy
Źródło: https://majaskorupska.blogspot.com/2015/01/dzem-pomidorowy-z-sezamem-i-zaalouk-z.html
Zaalouk, rodzaj pasty z pieczonego bakłażana i dżem pomidorowy to przede wszystkim dodatki do głównego dania, mięsnego i warzywnego, ale najlepsze są na jeszcze ciepłym, prosto z pieca marokańskim pieczywie. Pieczywem zajmę się w jednym z kolejnych wpisów.Zarówno zaalouk jak i dżem najlepiej przygotować dzień wcześniej, żeby smaki mogły się przegryźć przez noc w chłodnym...
Najnowsze przepisy
Kiedy byłem w trasie przez Mazury, zatrzymałem się na... ⇖ 5
Szybkie Fit Pierniczki bez Leżakowania(*SERIA FIT*)Te... ⇖ 7
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 11
Jabłecznik w zdrowszej wersji bo część zwykłej mąki... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Jeżeli jesteście bananożercami jak ja, te post jest dla... ⇖ 551
Galette to moje ulubione ciasto. Jest to tarta francuska,... ⇖ 504
Cukinia obrodziła, potrzebne są pomysły i przepisy na... ⇖ 582
Włosi są mistrzami w antipasti, prościutkich mini... ⇖ 492
Zaczęłam przygotowania do nowych warsztatów, tym razem z... ⇖ 463
Zawsze lubiłam tarty kruche z owocami czy konfiturami, ale... ⇖ 530
To chyba najbardziej, no może po moussace greckie danie.... ⇖ 568
Dzisiaj trudno mi to sobie wyobrazić, że był czas, dawno... ⇖ 518
Eugenio Gollini był utalentowanym cukiernikiem z małego... ⇖ 570
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 37
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 36
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 29
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 22





































