ekspresowe faworki z ciasta francuskiego

[Głosów:0 Średnia:0/5] składniki:1 arkusz ciasta francuskiegocukier pudertłuszcz do głębokiego smażenia wykonanie:Ciasto francuskie rozwijamy. Przecinamy wzdłuż na dwa równe płaty a następie tniemy na wąskie prostokąciki. W środku każdego robimy nacięcie a następnie przeplatamy. Smażymy partiami na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Usmażone odsączamy na ręcznikach...
Najnowsze przepisy
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 11
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 14
Lasagne to jedno z najbardziej rozpoznawalnych dań kuchni... ⇖ 12
Bułeczki z twarogiem i owocami – puszyste, słodkie i... ⇖ 12
Gdy myślimy o sałacie, najczęściej wyobrażamy sobie... ⇖ 15
Przepisy z bloga
składniki na biszkopt czekoladowy:70 g mąki25 g kakao50 g... ⇖ 132
składniki:1 opakowanie wafli 200 g masła100 g cukru220 g... ⇖ 177
składniki na ciasto makowe na białkach:285 g białek160 g... ⇖ 341
składniki na biszkopt:70 g mąki25 g kakao4 jajka (białka... ⇖ 156
składniki na ciasto:100 g szpinaku, świeżego3 jajka120 g... ⇖ 207
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2104
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 347
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 323
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 318
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 276
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 272