Flammkuchen z pieczarkami
		Źródło: https://niecodziennikpary.pl/flammkuchen-z-pieczarkami/
		Flammkuchen, czyli pizza na cienkim cieście, pochodzi z Alzacji w północno-wschodniej Francji i jest bardzo prostym daniem wiejskim. Było wypiekane w piecach w bardzo wysokich temperaturach i to pozostało do dzisiaj – niech nikogo nie dziwi 250oC widniejące w niektórych przepisach. Całe przygotowanie łącznie z pieczeniem zajmuje ok. 40 minut, więc flammkuchen z pieczarkami...
		
		
		
		
		
Najnowsze przepisy
Mahallabia – kremowy arabski deser o smaku mleka, wanilii... ⇖ 3
Gdybym miała wybierać między sernikiem, a szarlotką... ⇖ 8
Chrupiąca, różowa i pełna smaku – marynowana czerwona... ⇖ 10
Być może znasz ten moment: wracasz zmęczony do domu,... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 282
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 385
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 376
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 484
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 618
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1167
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 591
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 488
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1230
Przepisy na czasie
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 64
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 60
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 55
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 46









































