Forszmak lubelski
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/forszmak-lubelski/
Z majówkowej wyprawy na wschód Polski przywieźliśmy pomysł na regionalną potrawę – forszmak lubelski. Jest to danie jednogarnkowe, przygotowywane z mięsa wieprzowego, wędzonego boczku i kiełbasy, a charakteru temu gulaszowi nadają kiszone ogórki. Dla nas jest to najlepszy gulasz, jaki jedliśmy w przeciągu ostatnich kilku lat. Warto więc podróżować, poznawać nie tylko...
Najnowsze przepisy
Szybkie Fit Pierniczki bez Leżakowania(*SERIA FIT*)Te... ⇖ 5
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 11
Jabłecznik w zdrowszej wersji bo część zwykłej mąki... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 281
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 385
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 376
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 477
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 617
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1161
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 591
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 488
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1230
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 37
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 36
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 29
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 21




































