Najnowsze przepisy
Zobacz moje zestawienie ciast i słodkości idealnych na... ⇖ 8
Faszerowane udka młodą kapustą to wyrafinowane danie,... ⇖ 4
Chlebek ziołowy odrywany to idealny przepis na majówkę!... ⇖ 72
Cukinia Kala Namak Cukinia, taka z grilla to chyba moje... ⇖ 52
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 76
Forszmak lubelski
Z majówkowej wyprawy na wschód Polski przywieźliśmy pomysł na regionalną potrawę – forszmak lubelski. Jest to danie jednogarnkowe, przygotowywane z mięsa wieprzowego, wędzonego boczku i kiełbasy, a charakteru temu gulaszowi nadają kiszone ogórki. Dla nas jest to najlepszy gulasz, jaki jedliśmy w przeciągu ostatnich kilku lat. Warto więc podróżować, poznawać nie tylko...
Przepisy z bloga
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 98
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 65
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 144
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 249
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 688
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 271
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 184