Forszmak lubelski
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/forszmak-lubelski/
Z majówkowej wyprawy na wschód Polski przywieźliśmy pomysł na regionalną potrawę – forszmak lubelski. Jest to danie jednogarnkowe, przygotowywane z mięsa wieprzowego, wędzonego boczku i kiełbasy, a charakteru temu gulaszowi nadają kiszone ogórki. Dla nas jest to najlepszy gulasz, jaki jedliśmy w przeciągu ostatnich kilku lat. Warto więc podróżować, poznawać nie tylko...
Najnowsze przepisy
Kolory to mój sposób na przetrwanie listopadowej szarugi... ⇖ 2
Makaron z cukinią i pomidorami– szybki, lekki i pyszny... ⇖ 9
Proste danie z udek drobiowych marynowanych w przyprawach,... ⇖ 15
Ubita feta to puszysty i delikatny dip, który doskonale... ⇖ 15
Wegetariański smalec z fasoli z cebulką i jabłkiem to... ⇖ 16
Sałatka z tuńczykiem i makaronem Jeśli szukasz pomysłu... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 286
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 388
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 382
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 489
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 624
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1199
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 595
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 494
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1238
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 704
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 561
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 254
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 244
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 205









































