Forszmak lubelski
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/forszmak-lubelski/
Z majówkowej wyprawy na wschód Polski przywieźliśmy pomysł na regionalną potrawę – forszmak lubelski. Jest to danie jednogarnkowe, przygotowywane z mięsa wieprzowego, wędzonego boczku i kiełbasy, a charakteru temu gulaszowi nadają kiszone ogórki. Dla nas jest to najlepszy gulasz, jaki jedliśmy w przeciągu ostatnich kilku lat. Warto więc podróżować, poznawać nie tylko...
Najnowsze przepisy
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 22
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 12
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 295
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 398
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 394
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 499
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 641
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1240
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 601
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 499
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1261
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1910
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1101
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 937
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 859
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 813
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 509









































