Gofry Belgijskie - na Drożdżach

Znane także jako Gofry Brukselskie czy Gofry z Liege. Delikatne, chrupiące, nieco cięższe niż tradycyjne, ale za to bardziej wilgotne i puszyste w środku za sprawą dodatku drożdży. Jako drożdżoholik nie mogłam ich nie upiec. Przepis zmodyfikowałam, a znalazłam u Madame Edith. Ciasto wyrasta około 40-50 minut, jest napowietrzone, delikatne, pięknie się piecze i naprawdę dobrze...
Najnowsze przepisy
Puszysta drożdżówka z makiem, czyli ciasto drożdżowe z... ⇖ 10
Na weekend postanowiłam zrobić bardziej wymyślne ciasto,... ⇖ 13
Manniak z orzechami i jabłkami to propozycja w sam raz na... ⇖ 21
Murzynek na kefirze to jedno z tych ciast, które zawsze... ⇖ 15
Brownie z powidłami to klasyczne ciasto czekoladowe w... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Wyjątkowy tort o smaku dwóch popularnych i pysznych... ⇖ 289
Jeden z moich ulubionych halloweenowych przepisów. Pyszne,... ⇖ 408
Proste i szybkie słodkie śniadanie, czyli amerykańskie... ⇖ 468
Obłędne Czekoladowe Ciasto z Kremem, Jagodami i Kruchymi... ⇖ 508
To chyba moje ulubione Gofry, zawsze wychodzą lekkie,... ⇖ 457
Co powiedzie na obłędny biszkopt, który przypomina... ⇖ 496
Prosty i szybki (w zaledwie 20 minut!) przepis na... ⇖ 950
Co powiecie na obiad w orientalnym stylu? Zapraszam po... ⇖ 520
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2167
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 374
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 353
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 347
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 301
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 294
Rewelacyjna kiszona kapusta na dwa sposoby. Zawsze trzymam... ⇖ 276