Guma guar. Dlaczego jest stosowana żywieniu?
Źródło: https://pychamniam.pl/guma-guar-dlaczego-jest-stosowana-zywieniu/
Guma guar to drobny, biały proszek otrzymywany z nasion guar, która należy do roślin strączkowych i występuje głównie w Indiach i Pakistanie. Artykuł Guma guar. Dlaczego jest stosowana żywieniu? pochodzi z serwisu Pycha Mniam.
Najnowsze przepisy
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 19
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 18
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 21
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 29
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 44
Przepisy z bloga
Kurczak w sosie porowym to jedno z dań, w których można... ⇖ 527
Risotto z dynią i kurczakiem to smaczne, zdrowe i szybkie... ⇖ 464
Spaghetti alla puttanesca to włoskie danie z makaronu z... ⇖ 464
Aglio e olio to jedna z popularnych włoskich potraw na... ⇖ 481
Ciasto widelcem mieszane z owocami, tu borówkami, do jego... ⇖ 899
Konfitura z papryki sprawdzi się do potraw wytrawnych np.... ⇖ 956
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 603
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 524
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 502
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 440
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 409
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 401
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 397
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 280
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 273
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 271









































