Hummus z fasolki adzuki

Ze względów ekologicznych i ekonomicznych często gotujemy większe ilości roślin strączkowych niż potrzebujemy do zrobienia danej potrawy. Zawsze mamy pomysł na wykorzystanie tej nadwyżki w innym przepisie, przez co oszczędzamy czas, prąd i wodę. Tak było w przypadku fasolki adzuki, którą gotowaliśmy do sałatki z brązowym ryżem, a przy okazji powstał hummus z fasolki adzuki....
Najnowsze przepisy
Robię ją z kukurydzy konserwowej, dlatego można gotować... ⇖ 10
Ciasto czekoladowe ze śliwkami na kefirze to pomysł na... ⇖ 10
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 246
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 353
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 345
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 444
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 574
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1055
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 563
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 455
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1196
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1990
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 320
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 288
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 281
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 243
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 236
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 199