Jabłka prażone

Tej jesienie w naszej kuchni często robimy jabłka prażone, których używamy do pieczenia szarlotek lub drożdżówek. Szczególnie przypadła nam do gustu odmiana szampion (champion), która ma słodki, ale delikatnie kwaskowaty smak, a podczas przetwarzania nie ciemnieje i zachowuje twardość. Jabłka prażone można nie tylko zapasteryzować w słoikach na zimę, ale także zużyć na...
Najnowsze przepisy
Dziś pomysł na panierowane polędwiczki z kurczaka w... ⇖ 17
Kotlety schabowe moczone w mleku i cebuli wychodzą... ⇖ 185
Chrupiący kurczak po azjatycku z kolorowymi warzywami i... ⇖ 24
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 266
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 373
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 362
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 460
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 600
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1095
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 576
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 471
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1215
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 784
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 324
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 279
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 209
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 204