Jabłka prażone
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/jablka-prazone/
Tej jesienie w naszej kuchni często robimy jabłka prażone, których używamy do pieczenia szarlotek lub drożdżówek. Szczególnie przypadła nam do gustu odmiana szampion (champion), która ma słodki, ale delikatnie kwaskowaty smak, a podczas przetwarzania nie ciemnieje i zachowuje twardość. Jabłka prażone można nie tylko zapasteryzować w słoikach na zimę, ale także zużyć na...
Najnowsze przepisy
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 14
Kluski serowe z odrobiną gotowanych ziemniaków możemy... ⇖ 9
Pomysł na deser z jabłkami Prosty, ponadczasowy deser... ⇖ 7
Najlepsze pierniczki imbirowe- pachnące cynamonem ale i... ⇖ 9
Nadejszła wiekopomna chwila, gdzie bezkarne spożywanie... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 283
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 386
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 376
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 485
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 619
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1174
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 593
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 489
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1230
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 113
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 81
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 80
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 74
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 61









































