Jabłka prażone
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/jablka-prazone/
Tej jesienie w naszej kuchni często robimy jabłka prażone, których używamy do pieczenia szarlotek lub drożdżówek. Szczególnie przypadła nam do gustu odmiana szampion (champion), która ma słodki, ale delikatnie kwaskowaty smak, a podczas przetwarzania nie ciemnieje i zachowuje twardość. Jabłka prażone można nie tylko zapasteryzować w słoikach na zimę, ale także zużyć na...
Najnowsze przepisy
Wyobraź sobie poranek bez konieczności dotykania brudnymi... ⇖ 1
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 9
Tortilla z łososiem, rukolą i kremowym serkiem – szybka... ⇖ 12
Sos miodowo-musztardowy to jedna z tych kulinarnych... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 296
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 405
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 396
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 505
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 645
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1252
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 601
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 499
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1267
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2111
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1147
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 989
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 892
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 877
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 636









































