Jabłka prażone
Źródło: https://niecodziennikpary.pl/jablka-prazone/
Tej jesienie w naszej kuchni często robimy jabłka prażone, których używamy do pieczenia szarlotek lub drożdżówek. Szczególnie przypadła nam do gustu odmiana szampion (champion), która ma słodki, ale delikatnie kwaskowaty smak, a podczas przetwarzania nie ciemnieje i zachowuje twardość. Jabłka prażone można nie tylko zapasteryzować w słoikach na zimę, ale także zużyć na...
Najnowsze przepisy
Cześć! Dzisiaj pieczemy szybki skyrnik z owocami, jest... ⇖ 0
Składniki: pałki kurczaka 8 sztuk, przyprawa do drobiu... ⇖ 4
Zima sprzyja siedzeniu w domu i jedzeniu bardziej sycących... ⇖ 12
Miałam do wykorzystania białka, więc szybko zrobiłam... ⇖ 7
Szukasz przepisów na roślinne zupy? Mam dla Ciebie aż 12... ⇖ 8
pasta rybna Często brakuje nam czasu na przygotowanie... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 296
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 401
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 395
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 502
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 643
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1247
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 601
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 499
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1263
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2027
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1125
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 959
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 875
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 847
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 527









































