Jak pasteryzować słoiki w piekarniku? Wyjaśniamy

Pasteryzowanie słoików w piekarniku zajmuje około 30 minut. Trzeba ułożyć je na blasze i podgrzać w odpowiedniej temperaturze. Wekowanie w ten sposób jest bardzo wygodne, ale nietrudno tu o błędy. Jeśli będziesz trzymać się kilku podstawowych zasad, z powodzeniem zakonserwujesz w ten sposób domowe przetwory – bez bałaganu i zbędnego ryzyka niepowodzenia.Zobacz przepis »
Najnowsze przepisy
Fit, puszysty sernik – zawsze wychodzi (bez spodu)Lekki... ⇖ 0
Wspaniały smaki i naprawdę bardzo szybki w przygotowaniu!... ⇖ 3
Składniki: podudzia kurczaka 1 kg, przyprawa pikantna do... ⇖ 7
Najprostsze ciasto z cukinii – wilgotne, cytrynowe i... ⇖ 10
Prosta pyszna sałatka, która najlepiej smakuje w sezonie... ⇖ 7
Jeśli lubisz czekoladowe cukierki, to mini deser Michałki... ⇖ 9
Przepisy z bloga
Prosta przekąska, zaskakujące połączenie smaków.... ⇖ 19
Uwielbiam pieczone buraczki, zawsze piekę ich więcej na... ⇖ 44
Patelnia żeliwna to jedno z tych kuchennych narzędzi,... ⇖ 45
Prosty przepis na pyszne żeberka, bardzo mało pracy- a... ⇖ 58
Mocno octowa, pikantna od chilli, ale dokładnie taka jak... ⇖ 119
Kto nie lubi gofrów... ja uwielbiam, szczególnie latem,... ⇖ 95
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1430
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 623
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 535
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 496
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 446
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 444
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 437
Chrupiąca, owocowa pokusa to ciasto, które moi bliscy... ⇖ 406