JAKI WYBRAĆ MIÓD DO PIERNIKA?

Obowiązkowym składnikiem ciasta piernikowego jest miód. Do wypieku dobrze sprawdzi się miód lipowy, akacjowy lub wielokwiatowe, które są łagodne w smaku i mają przyjemny zapach. Alternatywą są miody sztuczne, ale ciasteczka z ich dodatkiem wykorzystajmy raczej do ozdabiania choinki. Nie poleca się dodawania do piernika miodu spadziowego, który jest tak intensywny, że wypiekom może...
Najnowsze przepisy
Moje ulubione szybkie ciasto czekoladowe w nowej wersji z... ⇖ 20
Zeszłoroczny post z ziemniaczanymi sałatkami na letnie... ⇖ 20
Racuchy z Jabłkami na Kefirze – Pyszne, Szybkie i Bez... ⇖ 16
Przepisy z bloga
Składniki:Budyń truskawkowy:2 opakowania budyniu o smaku... ⇖ 444
Składniki:2 x 450 g serka homogenizowanego waniliowego2... ⇖ 408
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 598
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 462
Składniki:Masa serowa 250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 529
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 1889
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 296
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 265
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 257
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 221
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 208
Rolada biszkoptowa z jabłkami jest banalnie prosta w... ⇖ 188