JAKIE BAKALIE DO MAKU?

O ostatecznym smaku makowca decydują bakalie, które dodaje się do masy – konieczne są siekane orzechy włoskie, laskowe, kandyzowana skórka pomarańczowa, rodzynki wymoczone w rumie. Można też dodać migdały czy pokrojone figi.
Najnowsze przepisy
Jeśli właśnie rozpoczynasz swoją przygodę z dietą... ⇖ 9
Makaron z kurczakiem i pesto paprykowym – szybki obiad... ⇖ 14
Mus gruszkowy z kardamonem to prosty i aromatyczny sposób... ⇖ 13
Pyszne i mięciutkie, idealne na śniadanie. Można jeść... ⇖ 21
Znakomity syrop, który stosuje cała nasza rodzina w... ⇖ 64
Ciasto Szampańskie to jeden z tych deserów, które od... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Składniki:Budyń truskawkowy:2 opakowania budyniu o smaku... ⇖ 448
Składniki:2 x 450 g serka homogenizowanego waniliowego2... ⇖ 410
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 604
Składniki:Masa serowa250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 467
Składniki:Masa serowa 250 g margaryny3/4 szklanki cukru0,5... ⇖ 533
Przepisy na czasie
Cześć Kochani, dziś zapraszam Was na kolejny przepis z... ⇖ 2118
Zdrowsza, bo bez cukru wersja soku z aronii na zimę. W tym... ⇖ 350
Ciasto Pijak to jeden z tych wypieków, które zawsze się... ⇖ 326
Sos pomidorowy, który robię co roku. Jest rewelacyjny do... ⇖ 324
Szukasz sprawdzonego przepisu na tort na urodziny, który... ⇖ 279
Domowe kopytka to jedno z tych dań, które nigdy się nie... ⇖ 276