Jesienne ciasto z orzechami laskowymi i śliwkami wg Aleex
Źródło: http://kuchniaaleex.blogspot.com/2019/11/jesienne-ciasto-z-orzechami-laskowymi-i.html
Niedziela. Cudownie jak wypada w srodku dlugiego weekendu. Siedzimy w domu, czas leniwie przesuwa wskazowki zegara. Przygotowuje obiad. Rosol mruga na plycie, a jego zapach roznosi sie po pomieszczeniach. Niedzielne poranki zawsze pachna u nas rosolem. Szczegolnie lubimy go w chlodne dni, bo cudownie rozgrzewa i smakuje nasza tradycja. Ale po kilku godzinach zapach domu sie zmienia. Dzis dominuja ...
Najnowsze przepisy
Jesiotr to ryba, która nie potrzebuje wielu dodatków.... ⇖ 18
Leśna, gotowana bez pośpiechu - zupa grzybowa to jeden z... ⇖ 16
Pyszne, kokosowe ciasto przekładane słonymi krakersami.... ⇖ 19
Aromatyczna, klarowna i pełna głębokiego smaku suszonych... ⇖ 23
Profiterole to małe ptysie z nadzieniem. Upieczone z... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Po powolnym, nieco leniwym początku miesiąca, zaczął... ⇖ 574
Zaczął się listopad. Do końca roku pozostały tylko 2... ⇖ 768
Mija spokojna sobota. Lubię jej nieco leniwy rytm, kiedy... ⇖ 598
Przejęłam po mamie lepienie pierogów. Zawsze robiła to... ⇖ 1273
Nie wiem, jak powinnam nazwać te pierogi. Dawniej były to... ⇖ 709
W sezonie nie sposób ich nie zrobić chociaż raz. Tym... ⇖ 828
Rzadko mam czas na oglądanie telewizji. Najczęściej... ⇖ 558
Ziemniaki Hasselback lub Potato à la Hasselbacken to... ⇖ 559
Jeszcze raz wstawiam post z 6.09.2022 r., który przez... ⇖ 727
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3035
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2154
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1496
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 858
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 759
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 707
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 688
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 680
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 661









































