Klasyczne pierogi ruskie wg Aleex
Źródło: http://kuchniaaleex.blogspot.com/2022/10/klasyczne-pierogi-ruskie-wg-aleex.html
Nie wiem, jak powinnam nazwać te pierogi. Dawniej były to pierogi ruskie. Dziś, biorąc pod uwagę sytuację w Ukrainie, niektórzy unikają tej nazwy jak ognia. Spotkałam się nawet z określeniem, że nazywane są one pierogami ukraińskimi. Jestem sceptyczna jeśli chodzi o zmienianie nazwy. I tak w świadomości wszystkich te pierogi pozostaną ruskimi. Przecież ukraińskie są inne. A...
Najnowsze przepisy
Batat z pieca, lekko przypieczony na krawędziach i kremowy... ⇖ 14
Domowy chleb z ziarnami – puszysty, aromatyczny i idealny... ⇖ 9
Serniki z PodkarpaciaPrzeglądając podkarpackie przepisy... ⇖ 15
Ta sałatka warstwowa z tuńczykiem to idealny przepis na... ⇖ 35
Pyszne ciasto które zrobicie w kilka minut, wilgotne i... ⇖ 26
Przepisy z bloga
Po powolnym, nieco leniwym początku miesiąca, zaczął... ⇖ 565
Zaczął się listopad. Do końca roku pozostały tylko 2... ⇖ 764
Mija spokojna sobota. Lubię jej nieco leniwy rytm, kiedy... ⇖ 592
Przejęłam po mamie lepienie pierogów. Zawsze robiła to... ⇖ 1269
Nie wiem, jak powinnam nazwać te pierogi. Dawniej były to... ⇖ 696
W sezonie nie sposób ich nie zrobić chociaż raz. Tym... ⇖ 821
Rzadko mam czas na oglądanie telewizji. Najczęściej... ⇖ 550
Ziemniaki Hasselback lub Potato à la Hasselbacken to... ⇖ 557
Jeszcze raz wstawiam post z 6.09.2022 r., który przez... ⇖ 717
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1802
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1171
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 696
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 651
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 611
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 600
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 562
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 487
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 479
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 462









































