Najnowsze przepisy
Gulasz z indyka jest doskonałym wyborem dla tych, którzy... ⇖ 19
Pasta Sugo alla Salvia, historii i przepis. Włoska kuchnia... ⇖ 18
Kruche ciasto ze śliwkami i bezową pianką to niesamowity... ⇖ 26
W sezonie wiosenno-letnim odchodzimy od formalnych... ⇖ 13
Najlepsze przepisy z halloumi w roli głównej Halloumi to... ⇖ 19
Sałatka z ananasem i tuńczykiem to doskonały pomysł na... ⇖ 18
Kompot z wiśni bez pestek (na zimę)
Zazwyczaj robię kompot z całych wiśni, ale w tym roku owoce są tak ładne i dorodne, że postanowiłam wykorzystać je w nieco inny sposób. Pasteryzowane są w syropie cukrowym, a same owoce można wykorzystać do ciast czy deserów.Składniki:2 kg wiśni1 litr wody400-500 g cukruSposób przygotowania:1. Wiśnie umyć, wydrylować. Używam do tego drylownicy. Ułożyć je w...
Przepisy z bloga
Lekkie i puszyste placuszki, które posmakują i dzieciom i... ⇖ 37
Już dawno miałam je w planach przygotować, ale jakoś... ⇖ 9051
Pyszne danie, które można przygotować w kilka chwil.... ⇖ 57
To jedne z najlepszych śledzi, jakie robiłam. I niestety... ⇖ 43
Szybkie i proste ciasteczka stempelki, które z pewnością... ⇖ 40
Uwielbiamy jajka, a te przeszły wszelkie moje najśmielsze... ⇖ 99