Konfitura z żurawiny - Cranberry Jam - Confettura di mortella di palude
Źródło: https://angelasdelicacies.blogspot.com/2016/11/konfitura-z-zurawiny-ceanberry-jam.html
#SmakoykiAngeli #leprelibatezzediangela #angelasdelicaciesPolskiWykonanie: Na słoik konfitury: 400 g żurawiny zasypać ok 150-200 g cukru (nierafinowanego) i zostawić na noc. Nazajutrz usmażyć żurawinę do uzyskania konsystencji konfitury (aż woda odparuje). Można smażyć wraz z pokrojonymi jabłkami, lub po usmażeniu wymieszać z powidłami jabłkowymi. Przechowywać w...
Najnowsze przepisy
Grecka kuchnia to smak lata, morza i gaju oliwnego w jednym... ⇖ 9
Wigilijne barszcze i zupy z Podkarpacia Nasz region to... ⇖ 23
Tymi ciasteczkami przerwałam pisanie bloga, nimi otwieram... ⇖ 16
Nie ma nic lepszego niż domowa konserwa. Taką konserwę... ⇖ 108
2 jajka80 g cukru100 ml oleju2 dojrzałe banany150 g mąki... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1403
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 647
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 561
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 546
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 494
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 446
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 440
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 426
W naszym domu na Wigilii karp jest jednym z obowiązkowych... ⇖ 333









































