Kostka Dacquoise
Źródło: https://delicjeagnes.blogspot.com/2023/10/kostka-dacquoise.html
Czekoladowe ciasto, przykryte słodkim kremem kajmakowym, przełamane nutką kwaskowatego dżemu z czarnej porzeczki, wszystko pod pierzynką bezy. Rozkosz dla podniebienia. Przepis z internetu, podaję z moimi zmianami. Polecam gorąco!---------------------------------------------------- Ciasto czekoladowe: 100 g masła125 ml wody115 g mąki20 g kakao1 duże jajko1 łyżeczka...
Najnowsze przepisy
Moskaliki kupuję na wagę w sklepie rybnym, to takie małe... ⇖ 7
Wybór odpowiedniej patelni może diametralnie zmienić... ⇖ 12
Kogutki z makiem – kuchnia podkarpackaLokalizacja: gmina... ⇖ 12
Ciemne ciasto pod ser to klasyczny, kakaowy spód idealny... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Szybkie w przygotowaniu i niezwykle smaczne ciasto. Przepis... ⇖ 929
Faworki z mascarpone są niesamowicie kruche, delikatne,... ⇖ 408
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 571
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 499
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 482
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 406
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 383
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 379
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 370
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 251
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 247
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 246









































