Kurczak wędzony

Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
Uwielbiam kuchnię pełną wyrazistych smaków i aromatów,... ⇖ 6
Jesień zagościła na dobre, to i w kuchni również jest... ⇖ 9
Idealne, słodko winne polędwiczki w sosie śliwkowym,... ⇖ 19
Dawno mnie nie było, wracam zatem z pysznym i prostym... ⇖ 18
Dzień dobry. Dzisiaj na salony wjeżdża obłędny w smaku... ⇖ 19
Boczek pieczony rolowany to jeden z tych klasycznych... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1926
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 699
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 813
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 965
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1012
fot. Anna TrzciańskaCzasem nie mogę patrzeć na mięcho... ⇖ 726
W pewnym wieku okazuje się, że jednak nasz organizm ma... ⇖ 1585
Czyszczenie zamrażarki czasem przynosi ciekawe efekty ????... ⇖ 768
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 828
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 355
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 325
Przysmak Sułtana to jedno z tych ciast, które wygląda... ⇖ 305
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 262