Kurczak wędzony
Źródło: https://przychodzibabapl.blogspot.com/2018/05/kurczak-wedzony.html
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
Kokosowy blok Rafaello to ekspresowy deser bez pieczenia.... ⇖ 3
Delikatne naleśniki, aromatyczny farsz z leśnych grzybów... ⇖ 15
Przepyszny, puszysty i mięciutki piernik, który zawsze... ⇖ 17
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i... ⇖ 26
Pyszne i delikatne ciasto makowe z kremem budyniowym i... ⇖ 37
Najzdrowsza patelnia? Taka, która jest bezpieczna, trwała... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1954
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 863
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 734
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 1006
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1063
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 600
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 523
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 499
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 434
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 405
Pyszny, mięciutki i delikatny. Idealne na półmisek... ⇖ 400
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 395
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 277
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 267
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 266









































