Kurczak wędzony
Źródło: https://przychodzibabapl.blogspot.com/2018/05/kurczak-wedzony.html
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
Jeżeli udało Ci się wskoczyć na dietę i masz na koncie... ⇖ 7
Co roku, gdy zaczynam planować świąteczne menu, szukam... ⇖ 22
Polecamy jarzynową w nieco innej odsłonie. Wzbogaconą o... ⇖ 10
Sernik makowa zebra – prosty i efektowny sernik z makiem... ⇖ 11
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1962
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 877
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 740
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 1012
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1076
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 2036
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1992
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1373
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 801
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 722
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 648
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 630
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 602









































