Kurczak wędzony
Źródło: https://przychodzibabapl.blogspot.com/2018/05/kurczak-wedzony.html
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
Ta zupa to klasyk – mięciutkie ziemniaki, delikatny por... ⇖ 9
Witam Kochani! W czasie przedświątecznym warto pomyśleć... ⇖ 35
Już kilkukrotnie pisałam - jeśli nie mam pomysłu to... ⇖ 33
Życie w biegu nie musi oznaczać rezygnacji ze zdrowych... ⇖ 27
Sernik z rodzynkami to takie ciasto, które każdy zna, ale... ⇖ 132
Wiśniowa Fantazja to lekkie ciasto makowe z wiśniami i... ⇖ 33
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1949
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 833
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 714
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 984
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1031
Przepisy na czasie
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1004
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 811
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 784
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 693
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 425
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 343
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 326









































