Kurczak wędzony
Źródło: https://przychodzibabapl.blogspot.com/2018/05/kurczak-wedzony.html
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 14
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 21
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1961
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 876
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 739
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 1011
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1075
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1982
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1955
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1365
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 799
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 719
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 646
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 629
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 600









































