Kurczak wędzony
Źródło: https://przychodzibabapl.blogspot.com/2018/05/kurczak-wedzony.html
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
Dieta na rzeźbę to nie tylko chwilowy trend, ale kluczowy... ⇖ 4
Ciasto Słonecznikowy Figlarek to połączenie puszystego,... ⇖ 15
Artykuł sponsorowany – treść i zdjęcia dostarczone... ⇖ 18
28.11.2025 Magda Chrupiące ziemniaki po meksykańsku to... ⇖ 11
Czasami każdy z nas potrzebuje sobie osłodzić odrobinę... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1952
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 844
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 717
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 994
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1044
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2159
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1154
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 996
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 918
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 896
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 672









































