Kurczak wędzony
Źródło: https://przychodzibabapl.blogspot.com/2018/05/kurczak-wedzony.html
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
Jest coś magicznego w chwili, gdy pierwsze płatki śniegu... ⇖ 8
Tradycyjny domowy obiad z roladami z karkówki i pysznym... ⇖ 12
To ciasto pachnie moim dzieciństwem! W domu zawsze robiło... ⇖ 25
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup, która zawsze... ⇖ 16
Seromakowiec - wersja uproszczonaSeromakowiec - prosty... ⇖ 23
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1950
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 837
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 716
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 987
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1035
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 1917
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1104
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 938
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 860
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 815
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 509









































