Kurczak wędzony
Źródło: https://przychodzibabapl.blogspot.com/2018/05/kurczak-wedzony.html
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
Jesień to idealny moment na eksperymenty w kuchni –... ⇖ 11
Przepyszny placek do barszczu, który znakomicie sprawdzi... ⇖ 105
Kurczak pieczony z warzywami to pyszne i proste danie, to... ⇖ 20
Przepis na indyka Dziś na obiad indyk w kapuście i bez... ⇖ 18
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1952
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 843
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 717
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 993
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1043
Przepisy na czasie
Jeśli szukacie przepisu na wyjątkową sałatkę, która... ⇖ 2137
Drożdżówki z serem to klasyka, której się nie da nie... ⇖ 1150
Francuskie ciastka grzebyki z makiem. Szybki i prosty... ⇖ 995
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 902
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 886
Ciasta z polewą czekoladową są przepyszne! Poniżej... ⇖ 657









































