Kurczak wędzony
Źródło: https://przychodzibabapl.blogspot.com/2018/05/kurczak-wedzony.html
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
Przepyszna, wilgotna, delikatna,makowa babka, nie tylko na... ⇖ 5
Świąteczny wieniec makowy -dlaczego ten przepis jest taki... ⇖ 7
Tarta de Santiago to pyszne ciasto z mielonych migdałów.... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1954
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 856
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 725
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 1004
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1059
Przepisy na czasie
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 468
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 442
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 343
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 341
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 299
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 228
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 200
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 177
Makowiec japoński to takie ciasto, które niby wydaje się... ⇖ 173
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 160









































