Kurczak wędzony
Źródło: https://przychodzibabapl.blogspot.com/2018/05/kurczak-wedzony.html
Do wędzenia nadaje się każdy ładny duży kurczak, ale także same udka czy pierś ze skórą. Mięso należy dobrze oczyścić ze zbędnego tłuszczu, tuszkom obciąć szyjki, kuperki itp. Ilość zalewy do peklowania zależna jest oczywiście od ilości mięsa jakie peklujemy.Przyjmujemy, że na1 kg mięsa potrzeba ok. 20 gram peklosoli i ok. 0,50 l wody.Wodę gotujemy z...
Najnowsze przepisy
Bajgle z makiem to pachnące, puszyste pieczywo, które... ⇖ 4
Jesień to idealny czas na eksperymenty z warstwami i... ⇖ 8
Szybka Surówka z Kiszonej Kapusty(*SERIA FIT*)Ta surówka... ⇖ 12
Fit Chrupiące Paluszki z Łososia(do przygotowania w... ⇖ 13
W zasadzie tak średnio przepadam za zupą dyniową, ale... ⇖ 12
Dziś polecam pyszne ciacho. Mięciutkie i delikatne ciasto... ⇖ 26
Duo Chmurka – szybka pianka jogurtowa to prosty, lekki i... ⇖ 17
Pyszny szybki wypiek, w którym zutylizujesz banany, które... ⇖ 13
Przepisy z bloga
Dostałam w prezencie od synka kociołek i szukałam... ⇖ 1945
Nie ma nic lepszego, niż zajrzeć zimą do spiżarni i... ⇖ 830
Domowy keczup? Proszę bardzo!fot. przychodzibabapl1 litr... ⇖ 709
Zaskakujące połączenie pieczarek i surowej marchewki w... ⇖ 982
Klasyczny przegląd lodówki, lekkie, pyszne, zdrowe i bez... ⇖ 1029
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 763
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 639
Dziś mam dla Was przepis na pyszną, tradycyjną surówkę... ⇖ 372
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 303
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 286









































