Najnowsze przepisy
Serdecznie witam i zapraszam tym razem na przepyszne ciasto... ⇖ 18
Energetyczne kulki mocy Dzień dobry! Dzisiaj chciałam... ⇖ 30
Pikniki to synonim doskonałego spędzania czasu na łonie... ⇖ 14
Gulasz z indyka jest doskonałym wyborem dla tych, którzy... ⇖ 33
Likier Cassis (CRÈME DE CASSIS) wg Aleex
Czy znacie Crème de cassis – likier z czarnych porzeczek produkowany w Burgundii? Jesli nie, koniecznie go wyprobujcie. To element tradycji francuskiej, ale we Francji nie pije sie go w stanie czystym, jest podstawa wielu koktajli, nalezacych do grupy aperitifow, z ktorych czesc jest nazywanych kir. Nazwa pochodzi od nazwiska Felixa Kira, ktory byl merem Dijon w latach 1945-68. W latach powojen...
Przepisy z bloga
Po powolnym, nieco leniwym początku miesiąca, zaczął... ⇖ 224
Zaczął się listopad. Do końca roku pozostały tylko 2... ⇖ 418
Mija spokojna sobota. Lubię jej nieco leniwy rytm, kiedy... ⇖ 253
W sezonie nie sposób ich nie zrobić chociaż raz. Tym... ⇖ 413
Nie wiem, jak powinnam nazwać te pierogi. Dawniej były to... ⇖ 347
Przejęłam po mamie lepienie pierogów. Zawsze robiła to... ⇖ 909