Limoncello
Źródło: https://emame-k.com/limoncello/
Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
Przepis na wilgotne ciasto z jabłkami, twarożkiem i... ⇖ 6
Kiedy byłem w trasie przez Mazury, zatrzymałem się na... ⇖ 9
Szybkie Fit Pierniczki bez Leżakowania(*SERIA FIT*)Te... ⇖ 10
Fit Ciasteczka Pumpkin Spice do Drewnianych Foremek(*SERIA... ⇖ 14
Jabłecznik w zdrowszej wersji bo część zwykłej mąki... ⇖ 12
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 908
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1197
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 659
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 612
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 693
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1516
Przepisy na czasie
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 40
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 38
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 33
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 25






































