Limoncello
Źródło: https://emame-k.com/limoncello/
Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
Pyszna sałatka z bulgurem, selerem korzeniowym, jabłkiem,... ⇖ 9
Danie idealne na obiad, śniadanie, do zabrania do pracy,... ⇖ 9
Śledzie po japońsku to klasyka wigilijnego stołu. W tej... ⇖ 8
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 926
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1214
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 678
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 635
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 703
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1542
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 733
Cześć zapraszam was dziś na kolejne pyszne ciasto, tym... ⇖ 594
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 280
Likier idealny dla wielbicieli i smakoszy kawy. Jest bardzo... ⇖ 268
Bardzo aromatyczny kurczak, który znakomicie sprawdzi się... ⇖ 218









































