Limoncello

Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
Domowe zapiekanki z farszem z pieczarek, cebuli, szynki... ⇖ 6
Cinnamon Rolls w Wersji Fit(*SERIA FIT*)Oczywiście,... ⇖ 14
Kremowa Fit Gorąca Czekolada(*SERIA FIT*)Kiedy temperatura... ⇖ 11
Fit Chicken Burger(*SERIA FIT*)Trudno o danie, które tak... ⇖ 14
Przepyszny sos do kanapek i wędlin. Uwielbiany jest przez... ⇖ 95
1 op ciasta filo500g szpinaku swieżego250 g sera feta lub... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 890
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1173
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 639
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 593
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 672
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1495
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 721
Sernik bez sera to taki wypiek, który potrafi naprawdę... ⇖ 184
Sezon na grzyby jest w pełni, w tym roku jest istne,... ⇖ 167
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 138
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 136
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 125