Limoncello

Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
Maślanka. Niby zwyczajna, blada, skromna. W lodówce kryje... ⇖ 13
Kiedy za oknem szaruga, a temperatura spada, instynktownie... ⇖ 8
Pulpeciki z drobiu to jedno z tych dań, które zawsze się... ⇖ 10
Chili con Carne w 30 Minut – Ekspresowy Obiad z Jednego... ⇖ 19
Twarożek z Wędzonym Łososiem i Koperkiem – Idealny na... ⇖ 18
Strogonow drobiowy to jedno z tych dań, które robi się... ⇖ 27
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 886
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1166
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 637
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 589
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 668
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1491
Przepisy na czasie
Murzynek to takie ciasto, które piekło się u mnie w domu... ⇖ 659
Sernik to jedno z tych ciast, które nigdy się nie nudzą... ⇖ 107
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 105
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 104
Przepyszny domowy napój jak Pysio. Jest to rewelacyjne... ⇖ 88