Limoncello
Źródło: https://emame-k.com/limoncello/
Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
Szybkie i smaczne ciasto, znakomite na każdą okazję. Tym... ⇖ 4
Kadayif z puddingiem i pistacjami – marokański deser... ⇖ 3
Od kilku lat w sieci panuje ogromna moda na picie matchy.... ⇖ 11
Pyszna ryba z moimi ukochanymi boczniakami - tym razem w... ⇖ 9
Grudzień ma w sobie niepowtarzalną magię, która narasta... ⇖ 8
Zupa z boczniaków z ziemniakami to bardzo prosty przepis!... ⇖ 7
Ostatnio przygotowałam rogaliki z orzechowym nadzieniem... ⇖ 14
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 911
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1198
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 662
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 615
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 693
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1518
Przepisy na czasie
Często robimy sałatki z makaronem ryżowym i ananasem.... ⇖ 115
Mójsprawdzony przepis na ciasto na pierogi bezglutenowe.W... ⇖ 90
W dzieciństwie kotlet mielony był królem niedzielnego... ⇖ 82
Wczorajszy ryż. Produkt, który budzi skrajne emocje — z... ⇖ 75
Jesień może być piękna nawet w kuchni. Stary przepis... ⇖ 63









































