Limoncello
Źródło: https://emame-k.com/limoncello/
Limoncello Cytryny dokładnie umyć, a następnie sparzyć we wrzącej wodzie. Wystudzić, osuszyć i obrać skórkę nożem lub obieraczką do warzyw, ale tylko żółtą część beż białej, gdyż biała nadaje gorzki smak. Do słoja włożyć, wlać spirytus, zakręcić, wstrząsnąć słojem i odstawić w ciemne miejsce np. do szafki na 10-15 dni. Raz, dwa razy dziennie należy […] Artykuł Limoncello pochodzi z serwisu emame kitchen.
Najnowsze przepisy
CIASTECZKA ORZECHOWETo moje ukochane ciasteczka, bardzo... ⇖ 13
Nie masz czasu na długie szykowanie , a chcesz zaskoczyć... ⇖ 21
Święta Bożego Narodzenia mają w sobie coś wyjątkowego... ⇖ 28
Przepisy z bloga
Gumbo z Nowego Orleanu Udka z kurczaka umieścić w garnku.... ⇖ 964
Pierś kurczaka w kremowym sosie Piersi z kurczaka osuszyć... ⇖ 1246
Torcik owocowy bez pieczenia Przygotować tortownicę (16... ⇖ 732
Linguini ze szparagami i zielonym pesto Makaron ugotować... ⇖ 695
Sałatka gyros-kebab Filety z kurczaka osuszyć, pokroić w... ⇖ 767
Ciasto z truskawkową pianką biszkopt Piekarnik rozgrzać... ⇖ 1609
Przepisy na czasie
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 1977
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 1937
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1361
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 797
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 718
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 646
Cześć! Dzisiaj robimy ciasto lion bez pieczenia, to... ⇖ 629
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 600









































