Makowiec Japoński

Mega wilgotny, prosty do zrobienia, długo zachowuje świeżość i jest naprawdę przepyszny! Jeszcze nie raz wrócę do tego przepisu. Aż mi ślinka leci jak przypominam sobie jego smak :) Koniecznie musicie go wypróbować :)Składniki:suchy mak 500 g,mleko 1 litr,masło 200 g,jajka 8 szt,cukier puder 400 g,kasza manna 5 łyżek,jabłka 600 g,proszek do pieczenia 1...
Najnowsze przepisy
Tosty francuskie z piekarnika – blacha dla rodzinyJedno... ⇖ 6
Sernik z brzoskwiniami i makowo-kokosową bezą na kakaowym... ⇖ 10
Dzisiaj zawitamy do Maksyku i zjemy coś pysznego mimo... ⇖ 8
Ekspresowy przepis na pyszną tortillę z indykiem oraz... ⇖ 15
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 371
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 138
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 141
Przepisy na czasie
Te ogórki to prawdziwy słoikowy hit, który robi furorę... ⇖ 1445
Pierogi ruskie to klasyk, który zawsze się sprawdza!... ⇖ 883
Sałatka Słoikowa od Teściowej to sprawdzony przepis na... ⇖ 638
Zapraszam Was serdecznie do kolejnego przepisu, w którym... ⇖ 546
Uwielbiam , chociaż nie jestem przesadnie mięsożerna.I... ⇖ 514
Najlepszy kompot na zimę to jest ten z mirabelek, który... ⇖ 462
Plasterki kanapkowe na zimę to znakomita propozycja na... ⇖ 456
Znakomite na zimę złote ogórki, które świetnie nadają... ⇖ 447