Puszyste ciasto truskawkowe

Pyszne ucierane ciasto z truskawkami, które długo zachowuje świeżość.Składniki blaszka 25/35:Ciasto:450 g mąki pszennej,1 i 1/4 szklanki cukru,4 jajka,16 g cukru waniliowego,1 szklanka mleka,1 szklanka oleju,2 łyżeczki proszku do pieczenia,Dodatkowo:600 g truskawek,cukier puder do posypania ciasta,Sposób przygotowania:Jajka ubić z cukrem zwykłym oraz waniliowym przez 10 minut, na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszyć delikatnie obroty i dodać mleko oraz olej. Mąkę...
Najnowsze przepisy
Sos chrzanowy od zawsze gościł na wielkanocnym stole... ⇖ 5
Masala chai to rozgrzewająca herbata pita w Indiach.Masala... ⇖ 19
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37
Pulpety Drobiowe w Sosie Koperkowym – Obiad, Który Otula... ⇖ 32
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 518
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 159
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 158
Przepisy na czasie
Surówka z buraka i chrzanu – prosty i pyszny dodatek do... ⇖ 54
Placki ziemniaczane z marchewką, chrupiące, złociste i... ⇖ 39
Sałatka z kurczakiem i camembertem to lekka, sycąca i... ⇖ 38
Owsianka Brownie Kakao + Banan – Śniadanie/Fit, Które... ⇖ 38
Sałatka z szynką i mozzarellą jest lekka i pełna smaku.... ⇖ 37