Marlenka
Źródło: https://kulinarneodslonypati.blogspot.com/2021/04/marlenka.html
Rozpływające się w ustach ciasto miodowe, przełożone pysznym kremem kajmakowym. Całość oblana domową polewą. Ciasto jest dosyć pracochłonne, ale możemy go przygotować z tygodniowym wyprzedzeniem.Składniki blaszka 23/33:ciasto:masło 180 g,cukier puder 120 g,jajko małe 2 szt,płynny miód 225 g,mąka pszenna 675 g,soda 1,5 łyżeczki,krem:mleko 750 g,budyń waniliowy bez...
Najnowsze przepisy
Kochani! Święta to nie tylko przepisy i idealne dania,... ⇖ 5
Kompot wigilijny to dla mnie jeden z najbardziej domowych i... ⇖ 11
Barszcz Wigilijny na Domowym Zakwasie Buraczanym(Cook4me... ⇖ 14
Ten koktajl ze szpinakiem, jarmużem, selerem naciowym,... ⇖ 12
Aromatyczny Schab - Domowa Wędlina do Chleba(Cook4me Tefal... ⇖ 17
Nieprawidłowe użytkowanie oraz niewłaściwa pielęgnacja... ⇖ 17
Przepisy z bloga
Idealna przystawka na Wielkanocny stół. Ciasto szpinakowe... ⇖ 843
Na straganach ostatnio pojawiła się czarna. rzepa, a... ⇖ 200
Smaczna sałatka w niecodziennym wydaniu na szybką kolacje... ⇖ 236
Przepisy na czasie
Prosty przepis na klasyczny drożdżowy makowiec. Przepis... ⇖ 3428
Masz ochotę na coś słodkiego bez pieczenia? Zrób sernik... ⇖ 2238
Piernik przekładany kremem to jedno z tych ciast, które... ⇖ 1610
NAJLEPSZY PRZEPIS NA CIASTO NA PIEROŻKIBardzo lubię... ⇖ 889
To niezwykle proste ciasto piernikowe, które zawsze się... ⇖ 809
Duszona pierś z indyka na kanapki Dziś zdrowa domowa... ⇖ 803
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 754
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 749









































