Najnowsze przepisy
Czy wiesz, że Twoja codzienna dawka energii nie musi... ⇖ 61
Ciasto Aloha! to przepyszny i bardzo ładnie prezentujący... ⇖ 148
Ciasto Czarna OwcaCiasto Czarna Owca to pyszne, wilgotne,... ⇖ 108
Marmolada jabłkowa – kuchnia podkarpacka
Marmolada jabłkowa – kuchnia podkarpackaLokalizacja: Jabłonka, gmina Dydnia, powiat brzozowski Jedną z najlepszych odmian jabłek do smażenia jest jesienna antonówka, jednak nasze babcie używały do tego celu głównie tych jabłek, które nie były zbyt smaczne na surowo – małe kwaśne jabłka ze starych, przerośniętych jabłoni. Przygotowaną z nich marmoladę wykorzystywały do...
Przepisy z bloga
Podkarpackie zupy chrzanowe W tradycji ludowej chrzan jest... ⇖ 40
Jajka w sosie wiosennym – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 93
Pascha wielkanocna – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 77
Mazurek ze Stasiówki – kuchnia podkarpackaLokalizacja:... ⇖ 107