Najnowsze przepisy
Najlepsze ciasto, które babcia piecze każdego lata. Teraz... ⇖ 110
Ciekawy sposób na jajka sadzone Jajka sadzone w wianuszku.... ⇖ 23
Ciasteczka zrobione, bo miałam masło na końcówce daty,... ⇖ 19
Uwielbiam agrest, a w tym roku obrodził bardzo, więc... ⇖ 23
Przygotowanie dobrego ciasta drożdżowego wbrew pozorom... ⇖ 41
Inspiracją do tej sałatki były dwie rzeczy - pierwsza to... ⇖ 27
Marynowana fasolka szparagowa

Oprócz bieżącego przerabiania owoców i warzyw przygotowujemy także przetwory na zimę. Dzisiaj zajęliśmy się fasolką szparagową, do której przygotowaliśmy słodko-winną zalewę. Taki słoiczek z marynowaną fasolką szparagową będzie idealnym dodatkiem do obiadu w zimowe dni. Składniki na marynowaną fasolkę szparagową 1 kg fasolki szparagowej 2 średnie cebule 2 liski laurowe 5...
Przepisy z bloga
Od czasu, gdy pierwszy raz zostałam poczęstowana bezą... ⇖ 219
Jajka w sosie tatarskim to świąteczna propozycja, która... ⇖ 329
Serowe placuszki na białkach to propozycja, dla tych,... ⇖ 319
Piernik staropolski z kremem grysikowym zagości wśród... ⇖ 421
Nasze ostatnio najczęściej pieczone ciasto to rafaello na... ⇖ 541
Nadszedł czas na przygotowanie przetworów na zimę z... ⇖ 1014
Ciasto na kefirze z letnimi owocami to szybka i łatwa... ⇖ 535
Drożdżówki z serem i porzeczkami piekłam w tym roku... ⇖ 432
Wakacje to czas, kiedy możemy troszkę więcej pogotować... ⇖ 1164
Przepisy na czasie
Poniżej stary, wypraktykowany w naszej rodzinie od lat... ⇖ 1476
Wprowadzenie do Pasztecików z mięsem i sosem czosnkowym... ⇖ 777
Te ogórki wychodzą niezwykle łagodne w smaku i naprawdę... ⇖ 752
Bób w zupełnie innej odsłonie, ze świeżymi warzywami... ⇖ 508
Gorące kanapki z blachy przygotowuje się bardzo szybko i... ⇖ 417