Mazurek chałwowy z wiśniami i bezą
Źródło: http://rozowapatera.blogspot.com/2019/04/mazurek-chawowy-z-wisniami-i-beza.html
Wielkanoc nie moze obyc sie bez mazurka. Tak wiec dzisiaj szybciutko zostawiam Was z przepisem na mazurek z chalwa, konfitura wisniowa i beza :) I lece dalej prac, sprzatac i oczywiscie gotowac. Pieczenie mazurka mozna sobie rozlozyc na dwa dni (wieczorem przygotowac gotowe, powycinane kruche ciasto, a na drugi dzien dokonczyc wierzch i upiec). Tym sposobem moze latwiej bedzie sie ze wszystkim wyr...
Najnowsze przepisy
Wołowina po marokansku z Fasolką i Ziemniakami -Marqa... ⇖ 8
Stary, sprawdzony przepis na kokosanki w polewie! Kokosanki... ⇖ 27
Dziś przepis na nietypowe buraczki .Buraczki po ukraińsku... ⇖ 22
Kiedy przygotowuję lekki deser z jabłek z cynamonem, od... ⇖ 19
Przepisy z bloga
Kolejne banany uratowane ! Nie żebyśmy ich nie jedli, po... ⇖ 995
Czasami człowieka dopada faza i nie ma na to mocnych. Tak... ⇖ 983
Chyba każdy zna ten smak. Delikatne ciasto parzone, a do... ⇖ 1044
Piernikowych wariacji nigdy dość! Wolicie piernik... ⇖ 1228
Dziś mikołaj! Aż trudno uwierzyć, że już 6 grudnia.... ⇖ 1040
Kto z nas nie pamieta starej, poczciwej rolady :) Toz to... ⇖ 1086
Ciekawa alternatywa dla klasycznego chlebka bananowego. I... ⇖ 947
Od dluzszego czasu jesien rozpieszcza nas cieplem i piekna... ⇖ 1148
No bo to juz chyba ten czas nie? Na mandarynki i inne... ⇖ 2689
Oj jak mi sie chcialo czegos czekoladowego. I nie mowie... ⇖ 1174
Przepisy na czasie
Sernik łaciaty z brzoskwiniami i makiem to ciasto, które... ⇖ 417
Paszteciki z mięsem, z ciasta drożdżowo-kruchego to... ⇖ 315
Kremowe, delikatne ciasto z białą czekoladą i cukierkami... ⇖ 308
Przepyszny domowy pasztet do smarowania. W sklepie tak... ⇖ 259
Tulipany do barszczyku to znakomita propozycja podania... ⇖ 203
Pyszny miodownik z kakaową masą grysikową i z orzechami... ⇖ 182
Idealne danie na ciepło na imprezy, lub na obiad. Przepis... ⇖ 158
Przepyszna ryba po grecku w ekspresowej wersji dla... ⇖ 141
Ciasto Niespodzianka Markizy to elegancki, warstwowy deser,... ⇖ 104









































