Najnowsze przepisy
Namelaka czekoladowa to niezwykle kremowy krem do tortu i... ⇖ 2
Ciasto biszkoptowe orzechoweNieduże ciasto biszkoptowe o... ⇖ 21
Krem pomarańczowy z mascarpone i kremówkiProsty krem z... ⇖ 10
Szakszuka, pyszne danie kuchni arabskiej ale czemu nie... ⇖ 21
Smażone jajka na sadzone podane z ziemniakami i surówką... ⇖ 27
Dzisiaj chciałabym zaproponować Wam przepis na słodkie... ⇖ 42
mini croissants z ciasta francuskiego
składniki:1 opakowanie ciasta francuskiegotroszkę mleka do posmarowania rogalikówopcjonalnie:cukier do posypania rogalików wykonanie:Ciasto francuskie rozwijamy. Wycinamy prostokąty na ok. 4 x 8,5 cm. Każdy prostokącik przecinamy po przekątnej tak aby otrzymać dwa trójkąty. Trójkąciki zwijamy w rogaliki zaczynając od podstawy. Rogaliki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy mlekiem i opcjonalnie posypujemy cukrem. Pieczemy w […]
Przepisy z bloga
składniki:1 słoik selera konserwowego1 puszka ananasa1... ⇖ 49
składniki na ciasto na rurki:500 g mąki250 g masła,... ⇖ 1480
składniki:120 g świeżego szpinaku125 ml oleju3 jajka150... ⇖ 138
składniki na ciasto kruche:200 g mąki80 g cukru pudru70 g... ⇖ 59